Здравният министър: Не зная кой на кого какво е обещавал, но след 21 декември няма да има разхлабване на мерките!

България отблизо

„Много е рано да говорим за разхлабването на мерките.  Ние ще направим подробен анализ и тогава ще можем да вземем решение, кои мерки да разхлабим, ако изобщо разхлабваме. 

Като министър на здравеопазването ще настоявам мерките да останат същите и след 21 декември, защото всеки един човешки живот е важен“. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на проверка в БЧК.

„Всички мерки трябва да бъдат синхронизирани. Нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени и след 21 декември. Училищата и детските градини могат да се отворят и след Нова година. Предстои да вземем решение за ресторантите и големите търговски обекти. Настоявам всичко да бъде максимално сигурно за българските граждани. Цената от 150 загубили живота си души е твърде голяма на фона да изкараш една празнична вечер в ресторант “, добави проф. Ангелов.

Той и заместник-министър Слави Пачалов провериха наличните количества на антигенни тестове и на предпазни средства за медицински персонал в страната.

„Близо 1 милион и 200 хиляди антигенни теста ще достигнат до всички болници до края на тази седмица“, заяви проф. Ангелов.

Той добави, че комисията работи по процедурата за признаването на този тип тестове. След като тя приключи работа, хората с клинична картина и положителен антигенен тест ще бъдат включвани в статистиката.

По негови думи в много държави този тип тестове не се признават.

Tagged

1 thought on “Здравният министър: Не зная кой на кого какво е обещавал, но след 21 декември няма да има разхлабване на мерките!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *