Елена Йончева РАЗМАЗВАЩО: ГЕРБ не е партия, а РЕПРЕСИВНА МАШИНА!

България отблизо

Прословутият договор, към който трима депутати от ГЕРБ са поискали прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника (камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура). Тази техника е налична и в момента.

Това заяви Елена Йончева и размаза клеветниците Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров от ГЕРБ с пост във Фейсбук:

„Запознах се подробно с искането на Главния прокурор да образува дело срещу мен”, пише във Фейсбук Елена Йончева, на която вчера Цацаров поиска снемане на имунитета, заради обвинение за пране на пари.

„Всички предприети действия на прокуратурата се базират единствено на твърденията на тези три лица. Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия. Нито един факт за извършени престъпления„, заявява  народната представителка от „БСП за България Елена Йончева.

„Надявам се делото, възможно най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна“, добавя тя.

„Отправеното искане е потресаващо. Клевети, които отдавна се лансират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти призовах съответните отговорни институции да направят проверка – призовах, както от трибуната на Народното събрание, така и пред представители на медиите. Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа схема“, коментира още Йончева.

По думите й, твърденията за “вероятно пране на пари” идват само два дни, след като тя и нейни колеги от ПГ на „БСП за България“ настояха за независима техническа експертиза за качеството българските магистрали – вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории.

„През последната година внесох в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница. Бях обвинена от вицепремиера Валери Симеонов в национално предателство. По този повод той внесе срещу мен и сигнал в прокуратурата. В ДАНС и прокуратурата съм внесла и документи за създадената от Делян Добрев схема в община Хасково – схема за усвояване на огромни финансови ресурси от приятелско-роднински кръг – аферата “кумгейт”. Клевета срещу мен е отправяна и от Бойко Борисов, за което беше осъден“, припомни Елена Йончева.

Тя посочи още, че работата й като журналист винаги е била публична, видима. „Прословутият договор, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника (камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура). Тази техника е налична, както и цялата документация“, посочи Йончева.

В своята дейност по заснемането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с престъпници. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити… Опитът за сплашване няма да мине“, категорична бе Елена Йончева.

По този начин, смелата и принципна журналистка постави точка на опитите на тримата дискредитирани герберски депутати да я оклеветят. И наистина, по-добре Делян Добрев да отговаря за аферата „Кумгейт“, където е назначил на високи постове всичките си роднини и приятели.

По-добре Антон Тодоров да каже кога е говорил истината – в книгата си „Шайка“, където описва управлението на Борисов и ГЕРБ, или сега, когато се набута в същото това управление?!

За Тома Биков няма да говорим през колко партии е минал, което показва пълна политическа безпринципност.

И тези хора обвиняват Елена Йончева? Срам за всички нас!

Редактор Самуил Викторов, barikada.info

Tagged

6 thoughts on “Елена Йончева РАЗМАЗВАЩО: ГЕРБ не е партия, а РЕПРЕСИВНА МАШИНА!

  1. ХА-ХА-ХА…
    .
    ГЕРБерастите изпаднаха в ХИСТЕРИЯ…!
    .
    Ядрената ера роди в политиката понятието „Червена линия“… Това е онзи рубеж, зад който губещата държава е обявила, че ще използва Ядрено оръжие… Явно ГЕРБерастите са достигнали Червената линия, зад която е неизбежното им поражение и…
    – Хвърлиха „Ядрената бомба“ Цацаров…!!!
    (…дори на килограми го докарва…)
    .
    Престъпления няма, ама те (Боко, така искал…), та те си „мислели“, „…че имат основание да считат..“, действайки наивно на принципа…:
    – „Ти кажи за някого че сестра му е лека жена, пък той да доказва после, че няма сестра…“
    (…само, че този номер отдавна се „изтърка“…).
    .
    А и нали ужким „няма престъпление и престъпник, докато съда не се произнесе…???
    .
    След този ход, за да запазят властта и да продължат с кражбите, на ГЕРБерастите им остава само въвеждане на „Военно положение“ или „Състояние на война“. Но не е ясно, кой ще ни нападне…
    Обаче…
    Няколко бомбени атентата ще свършат работа… Дали израелския премиер не събра балканските лидери във Варна, за да предотврати подготвяните атентати и тази нова балканска война…???
    .

    1. Явно , трябва да бъде дъвершена , останалата недовършена работа на “ ЛОВНИТЕ РОТИ “ от Царство България по окончателното ликвидиране на Червената БКП / БСП лумпен.-пролетарско-каскетаджийска паплач , барабар с Червеното и котило ! ВТОРИ ПЪТ няма да има т.н. “ Червена армийка “ да спаси Червените им кратуни , като на 9.Септември.1944 г………..!!!

  2. Явно , трябва да бъде дъвершена , останалата недовършена работа на “ ЛОВНИТЕ РОТИ “ от Царство България по окончателното ликвидиране на Червената БКП / БСП лумпен.-пролетарско-каскетаджийска паплач , барабар с Червеното и котило ! ВТОРИ ПЪТ няма да има т.н. “ Червена армийка “ да спаси Червените им кратуни , като на 9.Септември.1944 г………..!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *