Евгений Кънев: На трети март нищо чак толкова добро не се е случило за България

България отблизо
“Важно е българите да се отърсят от митове. Нашата история е населена с митове, които не са в наша полза и не хранят нашето достойнство. Дори днешният ден е ден на Русия в България. Но нищо добро за България чак толкова не се е случило на този ден”. Такова мнение изрази в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия икономистът Евгений Кънев.

“Тази дата случайно е станала национален празник, просто защото 20 април не бил удобен за консерваторите тогава. По същият начин и Съединението е било отхвърлено”, допълни още той. Кънев е категоричен – националният празник трябва да обединява, а не да разделя народа“, допълни Евгений Кънев.

 

Според общественика и бивш депутат Методи Андреев датата 3 март е избрана по политически причини: “Историята е била политическо оръжие. На днешния ден, това което честваме – подписването на Санстефанския договор – там България я няма”, каза Андреев. По думите му: “българите имаме ниско национално самочувствие”, което е в резултат от “това насаждане през десетилетията – чувството на благодарност към нашите освободители”.

 

Ако приемем 24 май за наш национален празник, ще има битка с Русия, която също празнува тогава, коментират още Кънев и Андреев.

Б.Р.

А може би е най-добре да не празнуваме, господа?

Така ще ви е най-удобно!

Искате да заличите историята и да ни направите народ без корен?

Няма да ви се получи!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *