Димитър Стоянов: Президентът ще отвърне на манипулациите на прокуратурата!

България отблизо
Главният секретар на президента Димитър Стоянов предупреди, че държавният глава Румен Радев е готов да предостави на обществото целия чат с бизнесмена Пламен Бобоков, в случай че Специализираната прокуратурата не го направи.

,,В момента хората виждат само някакви отделни фрагменти от чат между президента Радев и Пламен Бобоков. Когато бъде пуснат целия чат, тогава вече ще имаме реална представа за какво става въпрос“, коментира в студиото на сутрешния блок на bTV Стоянов и поясни, че Бобоков е бил част от бизнес делегацията на президента назад във времето, когато са имали посещение в Армения.

“Не виждам топла връзка между Пламен Бобоков и президента Румен Радев“, коментира главният секретар на държавния глава. Той заяви, че президентът винаги е заставал зад всеки български бизнес, който е чист, и затова Бобоков благодари на Радев.

„Всеки един български бизнес, който е чист, трябва да бъде поддържан от институциите и посланиците. Бизнесът е мост между България и тези страни“, каза Димитър Стоянов. Според него действията на Специализираната прокуратура по пускането избирателно на чатове и кореспонденция на президента и неговия секретар Пламен Узунов целят манипулация на общественото мнение и насочването му към президентството.

 

Главният президентски секретар обясни процедурата за назначаване на посланик във връзка с казуса на Георги Кираджиев, който е трябвало да бъде назначен за наш посланик в Абуджа, Нигерия. Предложенията за назначаването на посланиците идват от МВнР, те се съгласуват с президентството, след което външно министерство внася предложението в МС за одобрение и едва след това президентът подписва указ. До момента няма указ за назначаването на Кираджиев за посланик, защото не е получил агреман от Нигерия, за който отговаря също Външно министерство. „Не сме предлагали когото и да било за Нигерия“, категоричен бе Димитър Стоянов.

Той коментира и историята с обвиненията срещу президентския секретар Пламен Узунов, че се е намесил в предоставянето на българско гражданство на либийски гражданин и в назначаването на посланици.

 

„Пламен Узунов не участва в процесите по съгласуване на посланиците, категорично отхвърляме тези спекулации. Как си представяте Пламен Узунов да накара министерството на правосъдието, ДАНС и другите институции да се даде българско гражданство. Колко трябва да е силен той, за да задейства цялата държавна машина. Това е несериозно“, заяви Стоянов.

Tagged

1 thought on “Димитър Стоянов: Президентът ще отвърне на манипулациите на прокуратурата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *