ГЕРБ с тайно проучване и апокалиптична прогноза какво ще ги сполети, ако гласуват за Денков

България отблизо

Между 13 и 17 депутатски места ще спечели ГЕРБ, ако партията не подкрепи правителство в рамките на 48-ото Народно събрание (НС) и следващите избори се проведат през март 2023-та година.

Този анализ, след проучване на общественото мнение, е предаден на Бойко Борисов, разкри пред 24rodopi.com отлично осведомен за случващото се в централата на ГЕРБ източник. Той борави и с информация за хората, които посещават лидера на партията в Банкя.

 

Ако Бойко Борисов нареди на своите да подкрепят третия опит за кабинет с мандат на „Български възход“, това би било „2-3 месеца управление на „сламен“ човек и началото на края на ГЕРБ“.

Вариантът „ГЕРБ да даде живот на кабинет на акад. Николай Денков“ е немислим, защото тази подкрепа би била „катастрофа за политическа сила №1“. Освен това предложеният от Кирил Петков за премиер Николай Денков бил възприеман от хората като „даскалско-консуматорска номинация“.

Без подкрепата на ГЕРБ е невъзможно правителство в рамките на този парламент, но пък „мозъчният тръст“ на Бойко Борисов обяснявал, че трябва да се демонстрира желание за съставяне на редовен кабинет, без да се стига до грешна стъпка с гласове „за“ предложението на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Само външни сили биха принудили политически формации извън ПП и „Демократична България“ (ДБ) да гласуват за кабинет „Денков от ПП“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *