Борисов: През соца се радвахме на една печка „Раховец“, а сега по магазините от пиле мляко има. И пак са неблагодарни!

България отблизо

Аз помня баща ми като донесе „Раховец“ печка на майка ми, такава радост беше. Сега социалистите какво говорят. Да си спомнят какво се имали тогава и каква радост е било за една печка „Раховец“, „Москвич“ и телевизор „Рубин“.

Това заяви наскоро Борисов във Варна. След като изнесе пред строените работници обичайната си реч за магистралите и за неизменната и непоклатима роля на ГЕРБ в развитието на България, вождът премина на най-чувствителното място на българина. Сигурността и спокойствието на социализма.

След спомените му за четирите прасета, филиите с мас и картофите, които вече се изтъркаха, той мина на ново предизборно ниво – качеството на живот спрямо техническото развитие.

Внезапно печката „Раховец“ се превърна в символ на бедността и липсата на западни стоки по магазините. Които пък благодарение на ГЕРБ /така го разбирайте/, сега се напълниха с всякакви боклуци. Пардон – стоки от най-висша мода.

Баща му донесъл печка…Майка му се зарадвала…

Ами нали в друго едно изказване баща му беше репресиран и едва са връзвали двата края? Тогава откъде пари за печка?

Апропо, тези печки все още случат на хиляди българи, които нямат пари да иновират дома си с някаква супертехника. Работят безотказно над 40 години. Даже боята отвън не им се лющи. Още ги има по магазините и мнозина предпочитат тях, защото не им се разваля таймерът, вентилаторът, управлението на градусите и прочие и прочие. А много нови отиват на боклука, след като им изтече гаранцията.

 

Борисов пак се опита да се изтъкне и пак сбърка.

Многото стоки по магазините се дължат на предприемчивостта на търговците, на развитието на техниката в света, но не и на ГЕРБ. Да, има ги, но малцина могат да си ги купят.

В търговските обекти е пълно с ментета, реплики, дуплики на известни марки.

Благодарение на ГЕРБ обаче у нас цъфнаха огромните хипермаркети с вносни стоки, които отиват директно на трапезата ни. В колбасите няма месо, а ако има е от нечий военен резерв. Всички сладкиши с малки изключения са пълни с палмово масло. Млякото съдържа такива елементи от Менделеевата таблица, че не се разваля цяла година. Сиренето и кашкавалът също са фрашкани с подобрители и заместители. Узаконени отрови са наредени на всички щандове. Плодовете и зеленчуците отдавна не са български и населението боледува от хилядите химикали, които ежедневно поглъща.

С това може да се „похвали“ Борисов.

Но мълчи.

Хванал се е за печката „Раховец“ и пак пълзи към изборна победа.

Този път обаче няма да му се получи!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *