Борисов от село: Децата на бившите комунисти се натискат да управляват. Трябва да опазим държавата от тях!

България отблизо

Борисов не пропусна последния ден за агитация и отново заби в любимите си родопски села и да обясни колко много работи за хората там. И как ще им построи пътища, за да не си трошат колите.

Хората от с. Лесичово (Пазарджик) го посрещнаха с усмивка и с гордост му показаха до къде е стигнал ремонта на пътя им.

Работникът Иван даже спря работата си, за да успее да се запознае лично с Борисов и да му стисне ръката. „Само не ме давайте по телевизията, оти ако ме види жената, че иска да спим при нея“, пошегува се той.

„Нема ДПС, нема  ГЕРБ на всички асфалтирам – щом е казано“, така отговори той на молбата на Борисов да прекара път до къщата на баба Емине, която го пресрещна малко по-рано.

Премиерът посети и община Белово, а заедно с него е зам.-регионалният министър Николай Нанков, както и външният министър Екатерина Захариева, която е кандидат за депутат именно от Пазарджик.

Повод за посещението в Белово е смяната на канализацията и водопроводите. Нанков поясни, че с държавно финансиране ще се подмени водопроводната мрежа. Вече имало решение и на общинския съвет за консолидирането на ВиК дружествата в региона. До подобно решение узрели и във Велинград. Борисов поясни, че се прави канализацията в редица села. Един от жителите на Белово – учител и един от основателите на СДС в общината, дори се разплака пред премиера. Заяви, че бил демократ по убеждение.

„Ние от ГЕРБ и СДС действаме заедно. Децата на комунистите станаха сега демократи и искат да говорят от името на дясното. Затова в неделя, както Радев казва, като теглим чертата и ще видим кой има право да говори от името на народа. – кой първи, кой втори.

Като ни победят, излизаме, поздравяваме ги“, каза премиерът. Напомни, че всеки ден се купува ремдисивир и ваксини. Поръча на Захариева да звънне на своите колеги външни министри и да благодари на 19-те държави, които са ни подкрепили, за да получим над 1,2 млн. дози допълнително ваксини на „Пфайзер“.

„Толкова съм радостен, че имаме такъв ЕС, да мисли за всички и да е справедлив“, каза още той и благодари и на финансовия министър Кирил Ананиев, че събрал пари за ваксините. По думите му в Белово живеят толкова важни хора, колкото и на третия лъч на метрото. „От София направихме кукла“, похвали се той.

„Просто не сме толкова гласовити. Ако бяхме опозиция, сигурно щяхме да сме 3 пъти по-гласовити“, каза Борисов и даде да се разбере, че като опозиция са много по-силни. „Но е лошо за държавата, затова се надявам утре да мислим, в неделя да гласуване“, каза той и поясни, че в понеделник – вторник вече ще е ясно как са ги подредили хората на вота. Изрази съжаление за кончината на началника на кабинета на соцлидерката Корнелия Нинова.Даде да се разбере, че те също прекъсват кампанията и имат само още едно мероприятие. „Ние ще бъдем солидарни“, каза той.

Местните пък се похвалиха, че преди да дойдат ГЕРБ на власт, нямало нито една детска площадка, а сега били 11. „Сега като ви направим и пътя до Пазарджик, ще стане чудно“, поясни премиерът. Общо 5,5 млн. лева отпусна правителството на община Белово за последните 4 години. С 43 млн.лева се ремонтира пътят Пазарджик-Белово. През последните 4 г. пък над 173 млн. лева са дадени за подобряване на пътната мрежа в Пазарджик и областта.

Иначе по-рано в Лесичово – друго пазарджишко село – Борисов посети изцяло е обновеното читалище. Изтъкна, че вече в селото имат чудесно място, в което се провеждат културни събития.“ Това е начинът да задържим хората в малките населени места – с инвестиции и подобряването на инфраструктурата.

Много средства са заложени във ВиК сектора и в момента в страната усилено се подменят и израждат водопроводи и канализации“, написа след това Борисов във Фейсбук.  И добави: „Инвестираме много в малките населени места и променяме облика им. Навсякъде в страната се строят и обновяват пътища, водопроводи, газопроводи, пречиствателни станции, училища, детски градини и всичко, от което българските граждани имат нужда. Ние работим, чуваме какво искат хората, реализираме го и после показваме направеното“.

Последва посещение в родопските села, където се прави нов път, а от другата седмица започва и полагането на асфалт. Местните поясниха, че винаги били за ДПС, но досега никой нищо не правил за тях. За първи път премиер идвал в селото им.

Tagged

1 thought on “Борисов от село: Децата на бившите комунисти се натискат да управляват. Трябва да опазим държавата от тях!

  1. Сакън, ако дойдат комунистите ще му вземат кюлчетата и пачките, ще има и Народен Съд!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *