Борисов: Махайте плочата от оня паметник, даже не искам да го гледам! Като дойда на власт, справедливостта ще възтържествува!

България отблизо

Да премахне тази плоча. Областният управител и министърът на културата са тези, които трябва да отговарят на въпроса“, коментира Борисов нападението срещу Паметника на съветската армия.

Нито аз съм го слагал този паметник, нито сега е актуален.

Щом хората не го искат /Б.Р. Един човек/, значи и ние не го искаме, защото ние от ГЕРБ винаги правим това, което ни е казал народът.

Никога не сме го лъгали ! /?!/

Става година от войната в Украйна. Оттогава знамето на Украйна виси в централата ни. Осъждането е фактор, който, помага морално на Украйна. Но ние искаме освен на Украйна, да помагаме и на България, да бъде рамо до рамо с целия демократичен свят. Затова през тази една година, въпреки изключително колебливата позиция на Кирил Петков.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на специален брифинг по случай годишнината от началото на войната в Украйна.

 

Външният министър на Украйна се разхождаше безпризорен в коридорите на парламента. В същото време колебливата им позиция не даде възможност на Кирил Петков, които заедно с БСП и Възраждане не приеха закона за даване на въоръжение на Украйна, припомни той.

„Изпуснахме много време, защото това беше времето, в което можеше да реорганизираме нашата армия в материално отношение. Те предприеха друга тактика – да дават оръжие през посредници, като до ден днешен чувам, че Петков не е дал един патрон за Украйна. Това е обогатило посредниците.

Същото направиха с посредниците за нафтата и бензина. Пак малки количества са стигали до там, и пак някои хора са станали богати“, каза още Борисов.

Нашето предложение бе със закон, чрез държавния резерв, да помагаме на Украйна, както Румъния и Полша, припомни той.

„Отидоха милиарди левове към руската компания Лукойл и в същото време всеки ден по един лев от нафтата и бензина се вадеха от джоба на българина, за да се обогатяват някои хора.

Приехме закон за диверсификацията на ядреното гориво, за нови ядрени мощности в Козлодуй, закон за диверсификация на газа. И там не мога да не отчета, че навсякъде бяхме с ДБ, Български възход, ДПС и ДБ. Благодарение на тази коалиция всичко се случи, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ също припомни, че отделно като партия направихме лагери за децата от Украйна. Нашите младежи дариха пари за украинците.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *