Борисов заплаши с голяма катастрофа и апокалипсис, ако ПП не кандисат да говорят с Плевнелиев и Паси за правителство

България отблизо
Или от “Продължаваме Промяната” не са ни разбрали, или се правят, че не са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито каквото и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата.

Това заяви при посещение във Варненско лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

 

Повод за коментара му е протегнатата ръка от партията му и създадената “контактна група за преговори за кабинет”, която ще се води от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. От “Продължаваме Промяната” днес обявиха, че отказват да преговарят с ГЕРБ и да участват в каквато и да е форма на коалиционно управление с Борисовата партия.

 

“Ситуацията е такава, че и на нови избори ще е пак така. Надявам се, че разумът ще надделее. Затова и предложихме варианта за контактни групи, които да направят списък с важни за България неща, които ние да гарантираме след това“, каза Борисов.

Той уточни, че са “оставили вратата отворена“ всеки, който пожелае от другите партии да вкара в преговорния екип човек.

 

Въпреки протегнатата ръка обаче Борисов отправи остри критики към ПП. Според него те “увъртат” за войната в Украйна, а освен това се “къпят в медиен комфорт” и затова никой журналист не е направил „елементарната сметка“. Били привилегировани, защото брифингите им се излъчвали “директно от медиите”.

 

„Продължавам да считам, че някоя сутрин можем да се събудим с тежка катастрофа в региона – Запорожие. И тогава много бързо всички ще забравят какво сме се обиждали. Ако трябва да се заяждаме, както ни отива и на тях, и на нас, все пак да ги предупредя, че предизборната кампания свърши и можем да четем цифрите. когато говори за 3% дефицит Асен Василев, но в същото време държавата реже всички капиталови разходи и спести от тях 6 млрд. лева, ще отиде на 4%. В края на гадина нищо друго не трябва да се прави, за да слезем на три процента“, заяви бившият премиер.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *