Андрей Райчев: Радев ще спечели втори мандат безпроблемно, ГЕРБ се страхуват от нова революция!

България отблизо

Ние сме в епицентъра на голямо човешко бедствие. Това заяви пред БНТ социалния антрополог Харалан Александров. Конспиративните теории идват, за да си върнем усещането за контрол, по думите му, а е по-тежко да си признаем, че природата е по-силна.

Коронавирусът довел до регрес в обществото. Връх взеха страхът, омразата и нагонът за власт, подчерта Александров. С регреса, която сме преживели с ковид удара, сме загубили най-ценните постижения на нашата цивилизация – способността да водим спокоен разговор, да мислим и да дебатираме, обясни социалният антрополог.

Протестите от лятото не постигнаха целта си. Започна интересен диалог, който ще се развива, посочи Харалан Александров и постави акцент на темата за морала, която се е актуализирала.

По думите му политиците са си дали сметка колко крехка е политическата ни цивилизованост. Позициите на президента Румен Радев не са неочаквани, тъй като от началото на мандата си държавният глава е алтернатива и опозиционна сила.

Имаше момент, в който изглеждаше, че Радев можеше да е водач на народен бунт, след което се прибра в по-институционалната си позиция на критик на управлението. От гледна точка благополучието на обществото това е отговорна позиция. От гледна точка на неговия шанс да стане новия месия, може би е пропуснал исторически шанс да развее байряка на бунта, посочи Харалан Александров и допълни: „Разминахме се с революцията и смятам, че това е добра новина.“

Социологът Андрей Райчев посочи на свой ред, че коронавирусът е навсякъде. Истерията, която е обхванала целия свят, е преувеличена и според него е нанесла повече вреди от самия вирус. Каквито и мерки да се вземат, това ще мине през нас и ще вземе своите жертви, каза Райчев. Ваксината ще успокои ситуацията.

Очакванията на Райчев са от парламентарните избори през следващата година да получим парламент без способност да управлява. Властта на народа не се е случила, защото протестът се политизирал, по мнението му. Борисов успя в края на годината да стабилизира властта си, изтъкна Райчев.

Корнелия Нинова променила характера на БСП. Преди левицата била отстъпчива и компромисна, сега в остра и агресивна. Въпросът е колко е голяма, заяви Райчев. Едва ли тази роля ще донесе гласове на столетницата.

Десните са били на път да влязат в разговор с хората, но са се върнали към своята си роля на месии, на единствените или по-скоро на претенция да са единствените.

Естествено е Румен Радев да спечели втори мандат, според прогнозата му.

Tagged

4 thoughts on “Андрей Райчев: Радев ще спечели втори мандат безпроблемно, ГЕРБ се страхуват от нова революция!

  1. Къде останаха над 200 000 от предишните дето бяха заразени?
    Няма ги ни в починали, ни в излекуваните които са установявани до сега?
    🙂 🙂 🙂
    Балъци.
    Средно при 4000 заразени на ден имаше от които по 100 починали и 1900 излекувани, а 2000 оставаха „да речем в карантина” и до сега изминаха м.октомври,ноември и декември и са 2000 х 90 дена = 180 000 които не започнаха да се появяват още след първите 14 дена от карантинния период,т.е. Да се получават с + 2000 излекувани на ден след 15 ден.
    Управляващите деказаха,че има НАДПИСВАНЕ със заразени.
    От 1157730 няма санни обаче колко са излекувани, защото се вижда,че няма да пасне …

  2. Хубав и различен анализ на двамата социолози от досегашните! Само малко неприемлив, че Кратун е стабилизирал властта си! Напротив, той влиза в период на нетърпимост и омерзение за народа!

  3. И как се получава така че през седмицата умират между 100 – 150 а в събота и неделя по 40 – 50 – явно според нашите умници и тая с косата и тя почива в събота и неделя !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *