Янев твърдо: Руските МИГ-ове не могат да се поддържат от трета държава. Кой сключи договорите?

България отблизо
Поддръжката на българските бойни самолети руско производство от фирми, които нямат връзка с производителите на тези самолети е рисковано начинание, при което щетите се измерват в човешки животи, а не във финансови загуби. Това заявява министърът на отбраната Стефан Янев.

Министър Янев в отговор на депутатски въпрос обяснява, че при поддръжката на авиационната техника, освен с изискванията на Закона за обществените поръчки, Министерството на отбраната следва да се съобразява и със сложните правила за авиационна безопасност.

 

„Това от своя страна е свързано с непрекъснато осъвременяване на експлоатационната и ремонтната документация от производителите и/или конструкторите на самолетите. В тази връзка, поддръжката на бойните самолети от юридически субекти, които поради различни причини нямат или не поддържат връзки с производителите/конструкторите на самолетите е рисковано начинание, при което щетите се измерват в човешки жертви, а не във финансови загуби“, подчертава той, цитиран от БГНЕС.

Tagged

2 thoughts on “Янев твърдо: Руските МИГ-ове не могат да се поддържат от трета държава. Кой сключи договорите?

  1. ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР , СЕ ЧУДИ КАК ДА ОТГОВОРИ НА ИДИОТСКИЯ ВЪПРОС ….ПОРОДЕН ОТ ИДИОТСКОТО ИЗИСКВАНЕ . “ СВЕТЪТ СЕ РЪКОВОДИ ОТ ЕДИН ИЗКУКАЛ ПАРАНОИК …..КОЙТО МОЖЕ ДА НИ ДОВЕДЕ ДО ТРЕТА УНИЩОЖИТЕЛНА СВЕТА …ВОЙНА !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.