Янев твърдо: Руските МИГ-ове не могат да се поддържат от трета държава. Кой сключи договорите?

България отблизо
Поддръжката на българските бойни самолети руско производство от фирми, които нямат връзка с производителите на тези самолети е рисковано начинание, при което щетите се измерват в човешки животи, а не във финансови загуби. Това заявява министърът на отбраната Стефан Янев.

Министър Янев в отговор на депутатски въпрос обяснява, че при поддръжката на авиационната техника, освен с изискванията на Закона за обществените поръчки, Министерството на отбраната следва да се съобразява и със сложните правила за авиационна безопасност.

 

„Това от своя страна е свързано с непрекъснато осъвременяване на експлоатационната и ремонтната документация от производителите и/или конструкторите на самолетите. В тази връзка, поддръжката на бойните самолети от юридически субекти, които поради различни причини нямат или не поддържат връзки с производителите/конструкторите на самолетите е рисковано начинание, при което щетите се измерват в човешки жертви, а не във финансови загуби“, подчертава той, цитиран от БГНЕС.

Tagged

2 thoughts on “Янев твърдо: Руските МИГ-ове не могат да се поддържат от трета държава. Кой сключи договорите?

  1. ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР , СЕ ЧУДИ КАК ДА ОТГОВОРИ НА ИДИОТСКИЯ ВЪПРОС ….ПОРОДЕН ОТ ИДИОТСКОТО ИЗИСКВАНЕ . “ СВЕТЪТ СЕ РЪКОВОДИ ОТ ЕДИН ИЗКУКАЛ ПАРАНОИК …..КОЙТО МОЖЕ ДА НИ ДОВЕДЕ ДО ТРЕТА УНИЩОЖИТЕЛНА СВЕТА …ВОЙНА !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *