Щерката на Андрей Райчев: Рано е да се вдигат пенсиите! Служебното правителство угажда на хората, но те могат да почакат, за да го направи редовното!

България отблизо

Боя се, че в момента става въпрос за политически решения, които целят да угаждат на хората, тъй като те чакат бързи решения. Същото  става в момента с пенсиите.

В момента се бърза по важни теми, защото хората са притиснати от всички страни и искат веднага да усетят подобрение по джоба си.

Но това как да стане? Тези пари от къде ще дойдат? Сега са се намерели пари, защото са спрени някакви неща, някакви проекти, но това е временно и това е временно обещание.

Това коментира в ефира на Нова тв Ружа Райчева, дъщеря на социолога Андрей Райчев и активистка на ИТН. Райчева беше кандидат-депутат в 23 МИР в София, но беше поставена на 7-мо място в листата на партията и не успя да влезе в парламента.

Едва ли има човек, който иска българските пенсионери да са бедни или пък да ходят да чистят на някакви буржоазни дами в Германия. Всеки иска родителите му да имат достойни старини, но трябва да се вземат конкретни, ясни мерки, а не прибързано да се угажда на хората, коментира тя.

В момента главния герой е бабата, но през есента тя ще бъде изместена от детето, което учи онлайн и не може да се справи.

Просто не може да се действа така бързо. И не може едно служебно правителство да излекува за няколко седмици рани, които са от десетилетия, допълни тя.

И изрази надежда за конструктивен диалог, тъй като бързите решения няма да са качествени.

Какво ли разбира милионерската щерка от пенсии, от мизерия, от безизходица.

Явно нищо.

Tagged

2 thoughts on “Щерката на Андрей Райчев: Рано е да се вдигат пенсиите! Служебното правителство угажда на хората, но те могат да почакат, за да го направи редовното!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *