Шефът на ВВС с COVID-19. Каракачанов – под карантина

България отблизо
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е под карантина, след положителен PCR тест на началникът на военновъздушните сили ген. Димитър Петров.

Вчера Каракачанов си е направил PCR тест, който е дал отрицателен резултат, а днес се очаква да станат ясни резултатите от втори тест. Министърът ще свали самоналожената си изолация само ако и той се окаже отрицателен.

 

Това обяви самият той пред bTV.

 

„В петък на празника на ВВС бяхме заедно с командира на Военновъздушните сили и други колеги. И тъй като съм бил в контакт с ген. Петров по препоръка на шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски до втория тест в четвъртък-петък съм под карантина“, уточни Каракачанов.

 

Именно ген. Петров е и лицето, с което е контактувал държавния глава Румен Радев. Това бе причината той да отложи срещата си с естонския президент днес, както съобщи самата Керсти Калюлайд във Facebook.

 

Във своя официална позиция обаче от Президентството отрекоха. Пресаташетата на държавния глава, заявиха, че на Радев е бил направен тест за коронавирус при пристигането на делегацията в Талин, който е бил отрицателен.

 

Ето и цялата позиция:

 

“Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен“.

 

Припомняме, че на 16 октомври президентът, военният министър и шефът на ВВС отбелязаха Празника на авиацията. Няма информация за карантинирани журналисти, влезли в контакт с ген. Петров.

Tagged

1 thought on “Шефът на ВВС с COVID-19. Каракачанов – под карантина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *