Христо Иванов: Ще имаме по-добър кабинет с Асен Василев. Ще изкореним всичко руско от България, за да стане демократична!

България отблизо
За нас е важно да се стабилизира държавата в рамките на първия мандат. Трябва да подходим отговорно, за да предотвратим разделение в обществото и четвърти поредни избори, каза Христо Иванов след преговорите на ”Продължаваме промяната” с ”Демократична България”. Асен Василев каза, че ще разговарят утре следобед с депутатите от ИТН, които са се отделили от парламентарната група. Структура и персонален състав не са обсъждани, допълни Василев.

Ще участваме с целия ресурс, който имаме, ангажира се той. Допълни, че са благодарили на Кирил Петков за свършеното през последните 6 месеца, което дава много добра основа, от която да се продължи.

 

Обсъдена е програмата, като споделят оценката да се стъпи върху ясна програма, която да извежда приоритети. Добави като тема конституционната реформа, енергийната независимост, Шенген и еврозоната. Също така укрепване на сектор „Сигурност“ и модернизиране на армията. Към темата за образованието бихме искали да добавим по-активна дейност по отношение на културната дейност и демографията.

 

Очаква сега да бъде изградена много по-добра конструкция на кабинет. Червени линии не сме чертали, смятаме, че запазвайки онези ангажименти пред българските избиратели, по необходимост трябва да успеем да комбинираме промяната с една смислена диалогичност по национални теми и прозрачност, посочи Иванов. Затова ще работим с БСП, защото те се оказаха с евроатлантическо мислене.

 

Христо Иванов каза, че излиза от срещата с оптимизъм, а тласкането на страната към избори е безотговорно и ще бъде наказано от избирателите.

Трябва да се изкорени путинизмът и русофилията от България и този кабинет го може най-добре. ДБ ще помогне на правителството да накара народа да тръгне по своя демократичен път, заяви Христо Иванов.

 

Попитан дали щом в Скопие свикват Съвет за национална сигурност по т. нар. френско предложение за еврочелнството на РСМ, дали и у нас не трябва да бъде направено същото, Асен Василев отговори: „По македонския въпрос ние си свършихме работата. Колегите от Северна Македония смятат, че това е пробългарско предложение. Нека сме доволни от това, че това пробългарско предложение създава проблем на съседите, а не на нас.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *