Христо Иванов: Марешки е изтривалка на управлението, Симеонов – национален престъпник

България отблизо
Марешки е човек, който е хванат от прокуратурата в престъпление и, който винаги ще бъде изтривалка на управлението”, заяви съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов.

Той поясни, че не е в правомощията на министъра на правосъдието да се занимава с незаконно строителство, както твърди Марешки.

„Той ме обвинява, че през 2016 година съм се договорил да бъдат ограничени правата на българите в чужбина да гласуват. Човекът, който каза на българите в чужбина „Не ни се мотайте в краката“ е Валери Симеонов, неговият партньор, с когото той ще се яви на изборите“, отговори той на обвинението, че е договорил намаляване на секциите в САЩ.

„Симеонов извърши национално престъпление, ограничавайки правата на българите в чужбина да гласуват“, категоричен бе Иванов пред bTV.

 

Опитите да бъде ограничено гласуването в Турция всъщност обслужват ДПС, допълни той.“Видяхме една нова коалиция между Доган, Ердоган и Борисов, те обслужват ДПС и сарая, така наречените български патриоти“, категоричен беше той.

„Хората в чужбина виждат, че ние работим за една голяма България. Но не го правим защото ще дойдат кой знае колко гласа от чужбина, а защото трябва да е национален приоритет. Това е отвъд всяка сметка за гласове“, коментира Иванов.

„Ние не създаваме усещане, че изборите хипотетично може да бъдат нечестни, но виждаме, че се полагат много усилия да се нагласи предварително резултата. Тръгнали са десетниците и стотниците, обикалят махалите, оказват натиск върху хората. Ние не си създаваме предварително основания да оспорим изборите. Ние очакваме резултати, благодарение на които ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент“, прогнозира той.

„Борим се да можем да видим какво се случва с нашите гласове. Затова се борим да има наблюдение върху броенето. Знаем как с едно драсване бюлетината става невалидна, виждаме колко много са невалидните бюлетини. Затова настояваме да има стрииминг. Нашата платформа ще позволи вечерта всеки да може да види как става броенето“, каза още Иванов.

„Ние ако се стремяхме към безпринципни коалиции щяхме да го направим преди изборите. Ние затова настояваме да се явим с ясна физиономия пред избирателите. Ние сме готови да търсим големи мнозинства за нашите приоритети и често го заявяваме, но това не означава безпринципни коалиции“, обясни политикът.

Tagged

1 thought on “Христо Иванов: Марешки е изтривалка на управлението, Симеонов – национален престъпник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *