Тошко Йорданов скочи на служебното правителство. Имало хора, които служели на партия от „забранителния списък“

България отблизо

„Г-н Василев се е срещал с нашия икономически екип доста преди да разбере за какво се среща, Ние не сме сектанти, които не приемат чуждо мнение.“, това заяви Тошко Йорданов на пресконференция на ИТН.

Той проговори и защо информацията от Слави Трифонов идва главно онлайн.

„Защо по телевизията? – Важна е информацията и какво съдържа. Дали ще е по телевизията, дали ще е по интернет, или по друго, това са различни форми. Важна е каква е информацията. Това е наше решение. Никой не може да ни каже как да комуникираме с българските граждани“, каза той.

По думите му в момента не преговарят с никоя партия.

„Когато една партия е спечелила изборите, може или да поеме отговорността да предложи кабинет, особено, когато другите две протестни партии гледат в друга посока. Ние решихме да поемем тази отговорност сами. И лидерите на ИМВ, и ДБ, и ДПС, и БСП, и ГЕРБ след изборите на 4 април идваха и казваха направете правителство без грам условия. Ние по-скоро предлагаме мерки, а правителството са изпълнители на тези мерки. Всъщност депутатите ще трябва да гласуват дали тези неща да се реализират, или не“, посочи той.

„Със служебните министри имаме сериозни разминавания за финансовата политика. След като те се разприказваха и на мен ми паднаха задръжките“, каза Йорданов. Нямахме никакъв проблем с Николай Денков и Кирил Петков. Проблемът беше, че те се държат по доста детски вариант, ако някой откаже, никой не отива“ , посочи той.

В учредителната ни декларация пише какво мислим за съдебната реформа. Трябва да се подхожда така. Ако някой ви каже, че като влезе в парламента ще смени Гешев, ви лъже, това по закон не може да се направи. Това е един дълъг процес. Но може да се махне шапката на Гешев над прокуратурата. Нека да не размахваме просто такива обещания, посочи Тошко Йорданов.

Умният човек трябва да мисли за това, което казва. Кой е врагът на този човек, който се изказа, че ИТН е ДПС. Кой му е враг. Драмата дойде от това, че ИТН спечели изборите. В момента има някакъв емоционален стрес. Единствената разлика е, че ГЕРБ не спечели изборите и оня от Банкя не може да дойде и да каже ние спечелихме изборите.

Ако ние не получим подкрепя на 2-те протестни партии за този кабинет, ние ще приемем, че нямаме подкрепа от тях. Тогава те имат свобода да се договарят с Карадайъ, БСП и т.н.

Имам сериозни съмнения в състава на служебния кабинет. Вътре според мен има хора на ДПС, каза той, но не можа да посочи конкретни имена.

В сряда се събираме, Радев свиква депутатите. Ще има информация от ДБ и ИМВ, дали ще подкрепят кабинета. Ние не желаем подкрепата на ГЕРБ и ДПС. На нас ни е важна подкрепата на двете нови партии, ако я нямаме, нямаме желания да правим кабинет с останалите. Ако нямаме тази подкрепа, те ще имат възможността, ако получат мандата, да се договарят с останалите партии“, посочи той.

Tagged

1 thought on “Тошко Йорданов скочи на служебното правителство. Имало хора, които служели на партия от „забранителния списък“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *