Томислав Дончев: За нас беше много по-изгодно да подадем оставка, но останахме на власт, за да спасим България! ГЕРБ е нейното бъдеще!

България отблизо

Никой не се справя страхотно с пандемията. Пролетта беше друго – вирусът беше непознат в Европа. Лекарите имаха само медицинските протоколи от Китай. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на „Панорама“ по БНТ.

„Лекарите, медицинските специалисти, болниците и техните управи се научиха как се третира това заболяване. Тъжен факт е, че не могат да помогнат на всички“, допълни той.  „Системата натрупа опит.

Никой в Европа не знаеше какво е коронавирус март месец. Когато говорим за мерки, решават се от експерти и медицински лица. Политиците само ги преобразуват в закони“, обясни Дончев.  „Формите на подкрепа са различни от начините, по които държавата е инвестирала до момента. До сега се е инвестирало чрез европрограми. Сега се наложи всички системи, които имаме, да ги пренастроим и да работят на други обороти“, каза той.  Томислав Дончев е категоричен, че България ще има шанс да инвестира. „Планът не е мой, това е планът на България“, заяви той.  „Отнасям се отговорно към обществените пари. Ако една политическа сила участва в избори с различно намерение от това да реализира целите си, това е политическа перверзия. За мен е нелепо някой да участва в изборите, за да бъде опозиция“, каза Дончев по повод предстоящите избори.  Той разкри, че за ГЕРБ е било много по-изгодно да подаде оставка още в началото на антиправителствените протести.

„За нас беше много по-изгодно да подадем оставка и да направим изборите лятото, но това щеше да донесе политически щети. Когато се явим на изборите, ще получим каквото заслужим“, заключи вицепремиерът. 

Но не обясни защо българските лекарства са били изнесени в чужбина, а у нас е свършил дори кислородът.

И защо ГЕРБ не построи нито една болница за девет месеца, а само части от магистрали.

Tagged

1 thought on “Томислав Дончев: За нас беше много по-изгодно да подадем оставка, но останахме на власт, за да спасим България! ГЕРБ е нейното бъдеще!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *