Тома Биков се е прицелил в много сериозен пост! Вижте накъде пълзи!

България отблизо

Само на изключен телевизор все още не се е появил образът на един перманентен и най-стръвен клакьор на ГЕРБ и на Б.Борисов – г-н Тома Биков.

„Където не го сееш, там никне” – гласи една народна поговорка. Няма телевизия, която да не е обходил, на страниците на много вестници е щампован профилът му. Отправя обилни хвалебствия към властта, като  обезателно ще каже „начело с премиера Борисов” и ще оплюе  опозицията, най-вече БСП. Той е пенкилер по всичко (англ. „pain-killer” – лек за всички болести), може да се изкаже по всякакви въпроси и да даде проекти за  всякакви решения.

Г-н Биков не е член на ГЕРБ, той е от гражданската квота на партията. Но винаги се навира най-отпред, да го видят, да направи впечатление, да го забележат. Не е член на ГЕРБ, а чете декларации от името на парламентарната група на ГЕРБ, понякога и през главата на председателя й Цв.Цветанов. Виждал съм изненадващата физиономия на Цв.Цветанов, когато Биков излезе на трибуната на НС да чете декларация от името на парламентарната група. Ругатните на архиваря Антон Тодоров и на пролетарския поет Спас Гърневски към опозицията обяви за свобода на словото, а изключването на Антон Тодоров от парламента било задушаване на волеизявлението на депутатите.

Във всяко изказване г-н Биков обезателно ще включи и себе си в управлението на държавата. Дежурните му думи са: ние управлявахме добре в правителството на Борисов-2; ние управляваме сега добре държавата в правителството на Борисов-3. Какво е управлявал той? В предишното правителство на ГЕРБ беше съветник на МВР-министърката Румяна Бъчварова с още половин дузина млади красавци. Какво я е съветвал личи от това колко провали настанаха в работата на полицията и с колко се увеличиха неразкритите престъпления. Сега Биков е обикновен депутат от нечленовете на ГЕРБ, изтикан в задните места на депутатите от парламентарната група, което е унизително за него. Затова  винаги намира повод и начин да  се изперчи с нещо  отпред. Но той не може да направи впечатление с друго, освен с верноподаничеството си.

А какъв беше г-н Биков преди да пристане на ГЕРБ? Беше член на ръководството на „България на гражданите” и близко стоящ до лидерката Мeглена Кунева, сипеше огън и жупел срещу Б.Борисов и Цв.Цветанов. По телевизии и вестници се заканваше по време на предизборната кампания за 43-то НС, че ще ги изхвърли от политиката. Но Б.Борисов бързо го дресира, защото напипа слабото му място – да се прилепва до  властта.

В заслеплението си да брани властта и Б.Борисов, г-н Тома Биков наскоро изръси един нечуван „шедьовр”: „Народното събрание не е аналитичен орган, то е законодателен орган, приема закони”. Не съм чувал по-невежествено изказване и по-нелепо раболепие. Не съм очаквал толкова ниско разсъждение от Т.Биков, представящ се за човек с две висши образования. Повод за уникалните му заключения беше предложението на парламентарната група на БСП да се разгледат и анализират всички приватизационни и концесионни сделки по време на 28-годишния преход. Всяко изработване на закон задължително изисква проучване, анализ на информацията, обсъждане и приемане.Най-верни и полезни са тези закони, които се основават на достатъчна по количество и достоверност емпирична информация, която да бъде задълбочено анализирана и въз основа на това да се приеме решение. Изработването и приемането на решение е основен дял в науката за управление на обществото, която очевидно г-н Биков не владее. В обсъждането на проектите и изказванията на депутатите винаги има елементи на анализ. Законите на сегашното Народно събрание са непълни, неефективни и даже вредни, защото се основават само на субективните мнения на управляващото мнозинство, „начело с премиера Б.Борисов”.

Като следя  с какви широко отворени очи г-н Биков гледа към банките на министрите, когато се изказва, си мисля, че вероятно се вижда седнал там. Затова е толкова активен, затова се перчи все отпред, даже и с нелепи, но раболепни изказвания, само за да бъде забелязан. Затова отправям предупреждение към министрите на ГЕРБ: г-да, пазете си местата от Тома Биков!

 

Доц. Стоян ВЛАЙКОВ

Tagged

3 thoughts on “Тома Биков се е прицелил в много сериозен пост! Вижте накъде пълзи!

  1. ПЪЛЗЯЛ Е В „БСП“ , СЕГА ПЪЛЗИ В ГЕРБ………………………БЕЗГРЪБНАЧНИТЕ СА НАЙ УДОБНИ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ !!!САМО БКП …ха-ха-ха-ха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *