Татяна Дончева: Борисов има ангажименти към СИК и още ги изпълнява. Вижте къде отиват парите!

България отблизо
„Като част от СИК Борисов има ангажименти към СИК – Маджовци, Маргини и всякакви продължения. Има ангажименти към Домусчиев, следете раздаването на концесиите на пристанищата. Домусчиев има аспирации да получи всички пристанища по морето, а пък ТИМ да се задоволи с пристанищата по Дунав“. Това заяви Татяна Дончева.

„Не виждам база за споразумение, а и не случайно ГЕРБ упорито настояват, че нямало диалог с протестиращите… Проблемът на ГЕРБ е служебното правителство, те осъзнават, че всеки ден на власт нищо не им носи“, коментира още лидерът на „Движение 21“ пред БНР.

 

Дончева допълни: „ГЕРБ може да не долазят до времето на редовните парламентарни избори… Не случайно предприеха заградителни мероприятия. Преди месец обещаха увеличаване на студентските стипендии. Миналата седмица направиха срещи с ректори и обещаха, че ще увеличат с 20% заплатите на университетските преподаватели. Те се страхуват, че студентите, които ще дойдат на 1-ви октомври, могат да направят това, което направиха за Луканов 1990 година. Въпросът е кой за колко ще се продаде“.

 

Татяна Дончева отбеляза още: „Политическите сили – стари и новосъздадени, нещо ще вземат от протеста като доверие. Колко? Ще видим на изборите… Цветан Цветанов е създател на една милиционерска партия, която създаде модела за грубо потъпкване на човешки права, за произвол по отношение на преследване на хора. Това е резервен коловоз за гербаджиите“.

 

Дончева е категорична, че ГЕРБ няма да спечели следващите парламентарни избори: „Има ескалация на омраза. Протестите ерозират, независимо дали ГЕРБ ще долазят до изборите. Въпросът е дали ще можем да си осигурим честни избори“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *