Стефан Янев разби с въпроси партньорите ни. Мислят ли ЕС и НАТО за България и националния ни интерес?

България отблизо

Защо ЕС на търси разговори с „Газпром“ и да търси общо решение? Съюзът се превръща в икономическа плячка и заложник на различни доставчици. Възможна е диверсификация 30+30+30 от три различни доставчика и 10% от национален доставчик или водород. Това коментира за „Твоят ден“ Стефан Янев, лидер на партия „Български възход“.

„ЕС трябва да направи така, че да има солидарност и устойчиви решения за кризата с газа. Залага се на емоциите на хората, не се правят реални стъпки за работещи решения за осигуряване на газ. Прагматичните решения трябва да се търсят без емоции, къде каква война има“, заяви той.

 

Българските граждани и бизнес трябва да бъдат защитени. „Последиците от войната в Украйна са изцяло икономически. Все още обаче не е намерено решение, неясно е каква е цената, която ще плащат българите през зимата. Войната е война за обикновените хора, но все още се транзитира газ през територията на Украйна. Това, че Русия го нарича военна операция е открехната врата за преговори“, смята Янев.

Според него България трябва да бъде част от НАТО и ЕС, но и двата алианса трябва да бъдат реформирани, а националният ни интерес по-защитен. „Възможно е съставяне на морален борд с хора, доказани в обществото, високо морални, ще бъдат избирани от организации, добре приети в обществото“, подчерта лидерът „Български възход“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *