Стефан Янев предупреди политиците, че народното търпение е на път да се счупи

България отблизо

“Държавата трябва да помага и да бъде при хората“, това заяви служебният министър-председател Стефан Янев в с. Забърдо като се запозна на място с ремонтирания път за туристическата дестинация „Чудните мостове“. Правителството подпомогна финансово възстановяването на пропадналия път към обекта в следствие на поройните дъждове миналия месец.

Служебният премиер Стефан Янев коментира актуалната политическа ситуация, като посочи, че в този момент са нужни последователност и яснота в политическото поведение на партиите. Той призова да не се бърза с прогнозите и със сценариите в контекста на връчването на първия проучвателен мандат, а да се запасим с търпение и мъдрост.

Той подчерта, че е необходимо да изчакаме парламентарно представените политически сили да свършат своята работа. По думите му те трябва да направят всичко възможно България да има устойчиво, стабилно и обезпечено с подкрепа от парламента правителство.

По отношение на готовността за нови избори на есен премиерът отбеляза, че теоретично и практически държавата е готова по всяко време.

„Разбира се, изборите струват и пари, и в тази връзка вчера на извънредно заседание Министерският съвет прие предложение за Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет, в който са предвидени пари и за избори през есента“, заяви той и изрази надежда, че парламентът ще има необходимото време и желание да се занимае с този въпрос.

Стефан Янев подчерта, че партиите трябва добре да обмислят своето поведение, като вземат предвид обещанията, които са дали пред избирателите си, защото от това зависи възможността да съставят правителство, което да има стабилна подкрепа. Дали това ще стане, е рано да се каже.

„В момента това, което виждам, е, че най-голямата партия, която е с електорална тежест, непозволяваща да реализира самостоятелен мандат, задължително трябва да търси други партии, които да я подкрепят“, каза Янев, който подчерта, че на практика тя, поне по отношение на публичното си говорене, използва ултиматуми, което е контрапродуктивно към този момент.

Кметът на с. Забърдо Валентин Черпоков изрази благодарност към министър-председателя Стефан Янев за спешното осигуряване на парите за ремонта на пътя.

Tagged

1 thought on “Стефан Янев предупреди политиците, че народното търпение е на път да се счупи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *