Стефан Янев върна надеждите на българите. Вижте какво се готви да направи служебният кабинет!

България отблизо

Служебният премиер Стефан Янев предупреди, че правителството на „Има такъв народ“ ще бъде непредсказуемо. Ако парламентът не успее да излъчи кабинет, е добър вариантът неговото правителство да стане редовно. Това заяви Янев в Плиска, цитиран от „24 часа“.

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен – дали ще стане на практика е рано да се обсъжда, заяви премиерът. По думите му назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

„Ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление“, допълни служебният министър-председател Стефан Янев.

Всичко е възможно. Важни са условията и принципите. Неслучайно от позицията, която заемам, от известно време говоря за принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито политици, нито партии. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива“, каза Янев.

По думите му нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той, категоричен е Стефан Янев.

„В българската практика в последните 30 години не е имало много опит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса“, обясни служебният премиер.

Той заяви, че всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв тип управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България, допълни той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *