Стана ясно защо панически прибират Херо Мустафа във Вашингтон. Вижте в какво се провали

България отблизо

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на САЩ в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 г. Сега номинацията на Байдън трябва бъде одобрена от Сената, става ясно от сайта на Белия дом.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас „Кариерен министър”. Доскоро е бил временно изпълняващ длъжността шарже д’афер на посолството на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник-помощник-секретар в Бюрото за глобално управление на талантите, а преди това е бил заместник-помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Мъртън е работил и като посланик в Хърватия, посланик в Хаити и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, Франция, изпълнителен асистент в Бюрото по икономически и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдател в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен от Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен от Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия.

И като става дума за Оксфорд, не може да не се направи паралел между Мустафа и временното ни оксфордско правителство. 

Тя не изпълни или не можа да принуди Петков да изпълни две от най-важните задачи.

Да накара България да даде оръжие на Украйна и да превъзпита българите да мислят негативно за Русия.

Това никой не може да го направи, дори всеотдайният Петков.

И трето: Коалицията, която трябваше да е пионка, не бе овладяна от ПП и се разпадна, а министър-председателят взе да прави совалки и до ЕС….

А за такова нещо ти дават уж медал и те връщат вкъщи!

Tagged

1 thought on “Стана ясно защо панически прибират Херо Мустафа във Вашингтон. Вижте в какво се провали

  1. Бойкооо, споко, никой няма да те убива, нали народа те обича…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *