Социолози: Румен Радев е политикът с най-високо доверие, Борисов е с два пъти по-ниско!

България отблизо

Президентът Румен Радев продължава да бъде политикът с най-високо обществено доверие следван на доста значителна дистанция от Бойко Борисов, сочи днешно проучване на агенция „Медиана“.

Мая Манолова и Корнелия Нинова значително подобряват позициите си и се изравняват с премиера.

Протестите са нанесли сериозен удар върху имиджа на главния прокурор Гешев – едва 16 % декларират, че действията му вдъхват доверие; 50 % декларират разочарование. Изглежда и че ваксинацията срещу корона вируса ще срещне сериозни проблеми в страната.

Към момента четири политически формации могат да са сигурни че ще влязат в парламента – ГЕРБ, БСП, „Има такъв Народ“ и ДПС. Патриотите, Изправи си БГ и Демократична България имат своите шансове, но към момента трудно могат да са сигурни за своето представяне

. Засега ситуацията изглежда по следния начин – Управляващите изглеждат в невъзможност да задържат властта; Раздробената опозицията не дава индикации, че може да вземе властта. Двете основни политически партии – БСП и ГЕРБ са с практически изравнени позиции (разлика от 1 % в полза на БСП), но и двете биха се нуждали от подкрепа в опит да съставят управление. ГЕРБ обаче, както се вижда, не се ползва с обществено доверие и трудно може да привлече съюзници (те биха поели тежък имиджов удар). Потенциалните алтернативни формации пък се стремят към ясно дистанциране от БСП.

Tagged

1 thought on “Социолози: Румен Радев е политикът с най-високо доверие, Борисов е с два пъти по-ниско!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *