Социалистите КАТЕГОРИЧНИ: Заедно с президента ще бъдем ПАРТНЬОРИ на протестиращите!

България отблизо

„БСП няма да крепи нито  кворума, нито правителството на ГЕРБ.  Ще влизаме в зала, само когато се гледат законопроекти в полза на народа.“ Това заяви пред bTV, зам. председателят на БСП Деница Златева, цитирана от news.bg .

Тя бе категорична, че в лицето на социалистите, протестиращият народ има реален и решителен партньор, който ще отстоява техните искания в парламента.

Ние сме напълно солидарни със социалните искания на гражданите. И въпреки че не сме организатори на протестите, ще ги подкрепяме, както обявихме още в началото, защото много неща в страната трябва да се променят. И на първо място, това е жизнения стандарт не само на определени социални прослойки, но и на всички български граждани.

Зам. председателят на БСП Деница Златева припомни, че както през февруари 2013 г. избухнаха народни протести, сега отново по време на правителството на Борисов хората са на улицата.

Според нея има сериозни разминавания между усещането на управляващите за състоянието на страната и усещането на гражданите.

Поради тази причина, Златева заяви, че се надява да има предсрочни парламентарни избори. Които да поставят нещата на мястото им. И най-накрая да изгонят ГЕРБ от управлението на страната.

Тя коментира и темата с подаването на оставката на Валери Симеонов, като подчерта, че той не я е подал с разбирането, че е обидил майките на деца с увреждания.

По отношение на сътресенията в малката коалиция, Деница Златева изтъкна, че това, което обединява патриотите и може да запази единството им, е да останат на власт.

Зам. председателят на БСП даде оценката си и за отношенията между президента и управляващите. Тя сподели, че тази битка изобщо не е приятна за Борисов, понеже той не е свикнал от другата страна на Дондуков да има силен президент.

„Смятам, че президентът е изключително последователен в своите действия“, отбеляза тя.

Според нея хората са му гласували доверие, защото в негово лице са видели носителят на новото разбиране, че политиците трябва да работят за своя народ и своята родина. И още, защото той е човекът, който не е опетнен от политиката и умее да отстоява позициите си.

Златева коментира още, че президентът още в самото начало на протестите е станал реален партньор на протестиращите. И така ще бъде винаги.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *