Случва се нещо НЕОЧАКВАНО: Вижте КАКВО ще ИЗХВЪРЛИ Борисов от ВЛАСТТА!

България отблизо

Нестихващите народни протести докараха Борисов до такова състояние, че той вече не е в състояние да формулира нито едно, що годе свястно изречение в свое оправдание.

И затова сътворява абсурд след абсурд.

Най-напред каза, че протестите са нещо нормално и те не го плашат. Но тези негови думи веднага бяха опровергани от собствените му действия.

Той изпрати полицията срещу народа си, който според него, уж имал право да протестира.  Дори на много места възникнаха сблъсъци между протестиращи и жандармерията.

След това каза, че не можел да поиска оставката на Валери Симеонов, защото…“коалицията щяла да се счупи“. С което направо си призна, че властта го интересува повече, отколкото исканията на народа.

После започна да развива абсурдната теория, че правителството не можело да контролира цените на горивата, на тока, на хляба, на водата, и т.н. Ами че за какво ни е правителство, което не може нищо да направи? И оставя всичко да се движи на самотек? Няма никакъв смисъл да се хабят държавни пари, и то много, за премиер и министри, които нищо не могат да направят. И нищо не могат да контролират.

След като тези лъжи не минаха, Борисов и неговия „финансист“ Горанов, се хванаха за любимата дъвка. ЕС искал да се увеличават цените на горива, данъка на автомобилите, гражданската отговорност и какво ли още не. Следователно правителството не било виновно за нищо. То само изпълнявало заповедите на Брюксел.

Тогава в задачата отново се пита защо ни е правителство, ако ще ни нарежда някаква чужда централа? И второ, защо на Виктор Орбан например, този същия Брюксел не може да нарежда? А заповядва само на Борисов?

Многократно Борисов и неговите пудели повтаряха на хората, че отдавна са изпълнили исканията на майките. И са отделили още 150 милиона в новия бюджет, уж за да изпълнят „ангажиментите“ си. Само че, както си знаем, тези 150 милиона, ако изобщо ги отпуснат, няма да стигнат до майките на децата с увреждания. Ще ги приберат обръчите от фирми. И второ, тези пари няма да решат трайно проблемите на децата и майките им. Те са просто за замазване на очите.

Накрая, като за капак, Борисов произведе най-големия абсурд. Той взе да каканиже, че като премиер не можел да поиска оставката на Валери Симеонов, понеже, забележете!, само коалиционните партньори на Симеонов от уж Обединените патриоти, можели да направят това?!

Как може един премиер да каже такова нещо? Кой, ако не министър-председателят, може да поиска оставката на своя заместник?

Въпросът, обаче е, наистина ли Борисов не може да поиска оставката на Валери Симеонов? Може, разбира се. И когато стана напечено за него, веднага я поиска. Защо тогава беше целия този театър?!  За да разиграва хората ли…?!

Ето затова казваме, че докато Борисов е на власт, всякакви абсурди са възможни. И точно тези абсурди и игрички ще изхвърлят Борисов от властта. Защото на хората им писна от тях. И защото управлението му стана много дълго. И много убийствено за България.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *