След случая Цвети, Илияна Раева „уби“ още едно златно момиче! Вижте ужасната история на Теодора Александрова!

България отблизо

Голям скандал гръмна  в националния отбор по художествена гимнастика, след като една от вече бившите състезателки Теодора Александрова обяви, че  причината да прекрати кариерата си не е контузия, а морално-психологическа. Припомняме, че тя игра на Световната купа в София през април със счупена костица, а по-късно се подложи на сложна операция.   

Александрова хвърли обвинения срещу треньорския щаб и ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика в интервюто, което даде за БНТ.

„Причините не са поради спортно-технически и здравословни, а морално-психически. На Световната купа в София играх със счупен крак, тогава някои хора ми казаха, че симулирам и че си измислям, че ме боли“, обясни пред БНТ Теодора Александрова.

„След като играх със счупен крак, четири месеца след това ми направиха операция, която беше много сложна. После никой от ансамбъла и ръководството не се интересуваше как е моето физическо и психическо състояние“, добави сребърната медалистка от световното първенство през 2017 г.

 

„За мен главната причина беше това, че кракът я болеше,  не успя да се възстанови. Влязоха други деца да играят. Теди изпитваше болки, лекарите направиха всичко възможно за нея. Наложи се да играе на Световната купа, това беше и нейно решение. Аз първа й се обадих след операцията, момичетата поддържаха връзка с нея. Смея да твърдя, че абсолютно всичко сме направили за момичето, както правим за всеки състезател от отбора“, контрира треньорката  Весела Димитрова.

 

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева веднага скочи на поредното момиче.

„Разговарях с  Весела Димитрова, за да се запозная какво точно се е случило. Знаете, че Теодора имаше контузия, беше с фрактура на крака и трима доктори я прегледаха, за да бъдем сигурни какво трябва да се направи. Дадоха диагнозата си и се стигна до операция. Направи се, а месеци по-късно – ноември.

„От децата (б.р. – съотборничките й) знам, че е постъпила много грозно. След операцията непрекъснато са комуникирали, с треньорите също. Децата са страшно разочаровани от поведението й и изключително учудени…“, продължи шефката на родната художествена гимнастика.

 

„При последния им разговор Весела Димитрова е казала на Теодора, че когато иска, може да идва в залата. Истината обаче е, че Теодора е била 61 килограма – нещо, което Весела го е спестила и не се казваше. Ние гимнастичка 61 кг нямаме“,  отряза  Раева.

„Аз лично смятам, че е чувствала болка и заради качените килограми, това е мнението ми“, допълни тя.

Изключително грозно, изключително арогантно! Коя шефка на федерация би развяла килограмите на една състезателка, като оправдание?

Още по-зле. С нейно знание ли момичето е играло със счупен крак?

 

Питаме и още нещо. Как в деня, в който Цветелина Стоянова се хвърли от шестия етаж, съотборничките й бяха принудени същата вечер да играят в Тел Авив, въпреки, че са били повече от шокирани?

Няма ли малко съчувствие, малко съпричастност? Малко уважение поне. 

Цвети беше между живота и смъртта дълго време. А Раева се фукаше с медалите и дълго време не отиде до балницата поне от приличие.

 

Не може да се спори с г-жа Илиана. Тя толкова се е интересувала и толкова знае, но забележете от кого се е информирала! А че национален състезател си тръгва, а шефката на федерацията едва след това е разговаряла с треньора не е ли потвърждение на тезата на състезателя?!

Не е ли трябвало да говори лично с нея? Сега нападките към Теодора от определен кръжец не безвинни хора ще бъдат представени като оправдание под формата на вменяване на вина, вместо случилото се вече да е „червена лампичка“ за работата в отбора. И не е добре уважаван човек като г-жа Раева да казва неверни неща.

Какви трима доктори какви пет лева!? Още първата диагноза в Царско село е че е наложителна операция, с която не е запознат състезателя.

Вместо това обаче я карат да играе със счупен крак при нечовешки болки. И я обвиняват в симулация, когато буквално припада по време на тренировката.

Валидна за няколко месеца е „диагнозата“ на треньорския екип след това, че е възпаление и ще мине!

Едно момиче е изтезавано до смърт заради някакъв медал!

Нито един медал няма стойност, ако е на цената на човешкото здраве!

Малко преди това пенсионираната на 22 години гимнастичка Християна Тодорова пък призна  в „Черешката на тортата“, че години наред Раева им разрешавала на ден по едно яйце и малко зеленчуци. И тренирали по 14 часа на ден.

Веднъж се разплаках по време на тренировки и избягах.

После ме върнаха от София, каза Хриси.

Цяло чудо е, че Раева не скочи и срещу нея, след тези наивни признания в предаването.

 

Tagged

1 thought on “След случая Цвети, Илияна Раева „уби“ още едно златно момиче! Вижте ужасната история на Теодора Александрова!

  1. Какво очаквате от една жена, която не може да възпита собствената си дъщеря в истински човешкиq морални ценности. Помните ли : Във Facebook дъщерята се опълчи срещу майките и деца-инвалиди, а после въпросната госпожа-„майка“ публикува собствената си снимка с прозрачна рокля и двусмислен коментар …..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *