Слави хвърли кърпата и заяви: Няма да има такова правителство!

България отблизо

„Има такъв народ“ оттегля правителството и се готви за нови избори.

Решението обяви лидерът на партия Слави Трифонов в пряко излъчване на страницата си във фейсбук и по собствената телевизия.

ИТН прави това с аргумент, че изпълнява обещанието си изобщо да не предлага кабинет ако няма подкрепата на ИСБНИ и ДБ – партиите на протеста.

Това означава, че протестът срещу ГЕРБ и свършеното до момента са останали в миналото, а сега в парламента има амбиции, лицемерие, лъжи и предателства. „Това е абсолютно неприемливо за мен и моите колеги.“

Слави Трифонов посочва, че от ИТН са направили всичко възможно, включително са направили и жестове спрямо партиите на протеста и те да са доволни. Направили са всичко възможно, за да са спокойни хората и да има правителство.

Слави Трифонов определя тяхното решение като предателство, макар и да беше обран в коментара си, заявявайки, че думата „предателство“ не е обидна сама по себе си, а номинативно констатира факт.

Според Трифонов сега пътят на страната е към нови предсрочни избори, тъй като ИТН няма да подкрепят нито правителство на ГЕРБ, нито правителство на ДБ и ИСБНИ.

Лидерът на ИТН не изключва и друга възможност, която е напълно в рамките на Конституцията, но Трифонов презентира иронично – „Демократична България“ и „Изправи се. БГ! Ние идваме“ да постъпят „национално отговорно“ и да съставят правителство с подкрепата на партиите на статуквото.

По отношение на предстоящите президентски избори Слави Трифонов обяви подкрепата на „Има такъв народ“ за втори мандат на президента Румен Радев.

Изявлението си Слави Трифонов завърши с благодарност към всички членове, симпатизанти и представители на „Има такъв народ“, които не са се уплашили да застанат с нас с лицата си и при първия и при втория опит на партията да състави правителство.

Tagged

1 thought on “Слави хвърли кърпата и заяви: Няма да има такова правителство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *