Скандал в парламента! Депутати се хванаха за гушите

България отблизо

По време на дебати в Народното събрание се разигра грозен цирк между „Обединени патриоти“. 

Павел Шопов нападна бившите си коалиционни партньори. Въпреки че няколко пъти председателстващият Народното събрание Емил Христов помоли Шопов да сдържа нервите си и да се изказва коректно, народният представител от АТАКА не се вслуша в думите му. Думата взе доц. Младен Михов от ВМРО  и поиска наказание за Павел Шопов. Но той веднага реагира и се опита да прекъсне изказването на бившия си колега.

Павел Шопов, Юлиан Ангелов и Красимир Богданов буквално тръгнаха да се хващат за гушите, заради изказване на Юлиан Ангелов от ВМРО. Квесторите и колегите им успяха да ги разтърват, но скандалът не приключи там.  „Незабавно настоявам да бъде отстранен г-н Шопов. Ако се върнем към нашите традиции, можем да въведем ред. Само ще спомена това, което беше казано онзи ден пред паметника на Апостола от една писателка, която я четат по цял свят – „да сравниш предателя с кал, ще обидиш калта“, апелира Михов от трибуната.

 

„Г-н Председател, Вие бяхте свидетел лицето Юлиан, забравих му другото име, направен от Сидеров депутат, излиза пред вас и поне три пъти ме нарече… Как ме нарече? Настоявам да си понесе последиците“, апелира народният представител от АТАКА Павел Шопов.  „Вие сте част от управлението и ви казах да се разграничите от ГЕРБ, а не от ДПС. Обществото възприема парламентаризма със скандали. Колегите отляво стояхме и ви гледахме с голям интерес“, обърна се Свиленски от БСП към Ангелов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *