Симеонов: С Марешки се карахме за пред хората. Близки сме си от година, но се криехме от ГЕРБ. Борисов, ако иска, пак ще го подкрепим!

България отблизо

От доста време сме в диалог с Марешки за евентуално патриотично обединение. Повече от година търсим сближаване с ВОЛЯ. Доста често нашите инициативи са съвпадали, много са близки и законодателните ни инициативи”.

Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов обясни новата коалиция на НФСБ с ВОЛЯ на Веселин Марешки.

 

За тези контакти между НФСБ и ВОЛЯ с цел обединение ГЕРБ обаче не са били уводомени, макар че през цялото това време НФСБ е в управляваща коалиция с ГЕРБ.

„Оттеглянето на ВМРО даде тласък на нашите отношения с ВОЛЯ”, каза още Марешки.

 

Той отхвърли възможността за коалиция и с партия „Възраждане”, но не и с КОД на Петър Москов.

 

„Кадрите със скандалите между мен и Веселин Марешки са от март 2019 година. Оттогава няма обидни реплики между нас.  Програмите са ни близки, а целите са ни се препокривали“, обясни пред Нова лидерът на НФСБ Валери Симеонов новата врътка на партията му. й

„Искри има между всички партньори. Трябва да се забравят личните проблеми. В едно семейство също има скандали. Нека да няма прекомерни изисквания“, коментира репликата на Марешки към него „политически проститутки нямат място в българския парламент”.

„През последната година и половина сме коментирали коалиция на патриотична база, но разговорите бяха за трите партии – ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ“, разкри Симеонов.

„Не ясно дали ще сме в коалиция с ГЕРБ в следващия парламент, всичко е въпрос на договорки и програми“, коментира лидерът на НФСБ.

 

Симеонов добави, че „политиката не се движи от личните отношения, а от определени закономерности в партийно отношение”.

Лидерът на НФСБ каза още, че редица техни законопроекти са били подкрепени от ВОЛЯ. По същия начин и от НФСБ са подкрепили редица законопроекти на ВОЛЯ.

„Изненада ме реакцията за нашето обединение. Не сме се обединили с ДПС или с БСП. Не сме се обединили с партия, с която имаме коренни различия”, коментира лидерът на НФСБ в отговор на недоброжелателите си.

„Ние сме на първо място на националните интереси. България не може да се накланя нито на Изток, нито на Запад“, коментира Валери Симеонов въпрос за възможни проруски отношения на Марешки.

„За последните 4 години, нито ВОЛЯ, нито НФСБ са били обвинявани в корупция. Воля и Марешки запазиха чист образа си на неопетнена партия, каквато сме и ние“, обяви лидерът на НФСБ.

Бихме преговаряли с всяка патриотична партия. С ПП „Възраждане“ разговори не са възможни – те са с подчертано проруско отношение. Този факт не се знае, но лидерът им Костадин Костадинов беше изгонен и първо от НФСБ, а после и от ВМРО, каза Симеонов.

Валери Симеонов разкри, че още няколко партии ще са част от коалицията на ВОЛЯ и НФСБ

Tagged

1 thought on “Симеонов: С Марешки се карахме за пред хората. Близки сме си от година, но се криехме от ГЕРБ. Борисов, ако иска, пак ще го подкрепим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *