Сензация от последните минути: Цацаров подава ОСТАВКА! Вижте ТУК!

България отблизо

До две седмици главният прокурор Сотир Цацаров подава оставка.

Мотивите са „по лични причини“, но всъщност ще е заради обявяване на резултатите от разследването в САЩ. То се провежда за съмнения в участие на Цацаров и депутати от ГЕРБ във фалирането на КТБ и нарушаване на човешки права.

Това коментираха магистрати, които смятат, че българският главен прокурор ще постъпи цивилизовано, ако последва примера на своя американски колега Джеф Сешънс.

Припомняме, че главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Сешънс подаде оставка. Напускането на 71-годишния бивш сенатор беше очаквано, след като Тръмп многократно го критикува заради отвода му от разследването за руска намеса в президентските избори през 2016 година.

Правосъдното министерство на САЩ също участва в събирането на факти и информация по разследването на Цацаров. Всички събрани материали и направените изводи вече са в кабинета на Тръмп, който се очаква да оповести публично резултатите през първите дни на февруари. С процедурата е запозната и Екатерина Захариева, външен министър при срещата й с държавния секретар на САЩ Майк Помпео преди дни.

Освен за съучастие във фалирането на КТБ, за Цацаров в САЩ са информирани и за топлите отношения между Цацаров и депутати от ГЕРБ, както и отказът на прокуратурата да разследва сигналите срещу тях, колкото й да са аргументирани и подкрепени с факти и доказателства.

В България обаче оставката на Цацаров може да поиска и получи единствено Бойко Борисов. Той го направи главен прокурор и го заведе при Цветан Цветанов в МВР за одобрение. Той ще го и детронира, коментират държавни обвинители.

При всички случаи някой ще изгърми. По стар навик на Борисов. За да не изгърми той самият. И сега се очертава жертвеният агнец да е Цацаров. Не че той не заслужава оставка и съд. Заслужава ги. Но заедно с него трябва да си ходи и цялата герберска машина.

 

Tagged

1 thought on “Сензация от последните минути: Цацаров подава ОСТАВКА! Вижте ТУК!

  1. АМИ ТО ВРЕМЕ Е ДА СИ ОДАТ ВСИЧКИ !ДАНО БАЙ ДОНЧО ИМ ВКАРА АКЪЛА В ГЛАВИТЕ ЧЕ ТЕ НЕ СЕ ТЪРПЯТ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *