САЩ ни похвалиха: България доказа своята политическа зрялост и не даде коридор на Лавров!

България отблизо

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс заяви, че България, Република Северна Македония и Черна гора са упражнили суверенното си право да затворят своето въздушно пространство за самолета на руския министър на външните работи Сергей Лавров.

 

Той каза това на брифинг, излъчен на сайта на Държавния департамент, по повод проваленото посещение на Лавров в Сърбия.

Решението на трите страни е независимо и не е наложено отвън, заяви Прайс. Той отбеляза, че това отразява решимостта на Европа да държи Русия отговорна за войната в Украйна.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ призова Сърбия да даде приоритет на целта си да се присъедини към Европейския съюз и да се придържа към общата външна политика. „Ние постоянно призоваваме Сърбия да предприеме стъпки, за да напредне по европейския път, включително да диверсифицира своите енергоизточници и да намали енергийната си зависимост от Русия“, обърна внимание Прайс.

Източник БТА

Б.Р.

Въпросите, които поражда това изявление са следните:

След като България сама е решила, защо в САЩ дават изявление?

А сама ли е решила? Сериозно?

След като не се месят в нашите вътрешни работи, защо съветват така настоятелно Сърбия да си диверсифицира източниците на енергия?

Ако ние на собствена глава, обхванати от бурен порив на евроатлантизъм, сами сме решили да не дадем коридор, защо ни хвалят?

Защо се премълчава, че Гърция е дала коридор?

Това беше двоен тест.

Издържахме ли го?

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.