Сашо Кадиев с гневна реч срещу протестиращите: Това са некултурни хора, вадят павета и тормозят полицаите! Да се махат от площада!

България отблизо
Сашо Кадиев, водещ на „Преди обед“ по бТВ емоционално и превъзбудено заяви от екрана, че ненавижда протестиращи, които хвърлят бомбички и камъни по полицаите. Горките полицаи, трябва да търпят подобна агресия, вместо да арестуват и тези да бъдат осъдени. Краен съм и не понасям такива неща.

Протестирайте мирно. Ама разни протестиращи, нали, ако не са по правилата, да се намесва полицията. Така го разбирам. Той осъди остро и ваденето на жълти павета (общо 6 кв/м), които били културна ценност. Но не спомена как се отнася към мафиотските кражби на пари от ремонтите на същите тези желти павета, а става дума за огомни суми…

 

Останалите в студиото, включително партньорката му Деси Стоянова, се опитаха възпитано и аргументирано да му обяснят, че правилата се отнасят за всички и когато полицията използва сила също не е ОК. Не го убедиха и Кадиев продължи да напада протестиращите и да защитава с плам и жар полицията.

 

Минути след това той отново се върна на темата за протестите, защото, както сам обясни, в мрежата моментално бил засипан с въпроси и несъгласия по отношение на категоричната му позиция. Поизплашен и раздразнен от бързата реакция на зрителите, той се опита да обясни, че не бил разбран правилно. Който иска можел да си протестира, ама по правилата. Не харесвал провокаторите.

 

Свидетели сме на огромна несправедливост. Александър Кадиев е водещ на популярно предаване. Всеки делничен ден той има възможност да изразява своята позиция по един или друг начин. Включително да манипулира и хитро да прокарва свои гледни точки по различни теми. Може да не го прави, но има възможност.

Протестиращите са на площадите, защото години наред гласът на гражданите е игнориран. Хората не издържаха, когато деградацията в редиците на властта стана ужасяваща.

 

От стартирането на новия сезон на „Преди обед“ нито веднъж в студиото не е бил канен човек от протестите. В такъв случай Кадиев няма никакво право да съди когото й да било. Защото явно не знае за какво става дума. Което е тъпо.

Tagged

2 thoughts on “Сашо Кадиев с гневна реч срещу протестиращите: Това са некултурни хора, вадят павета и тормозят полицаите! Да се махат от площада!

  1. Няма да му гледам предаването заради изказването му по повод денстрациите. Той от екрана може да манипулира хората и да вменява собствени идеи през екрана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *