Сачева: Бях вярна на Иван Костов, сега съм вярна на Борисов, аз съм отборен играч и съм в развитие! Ще спечелим изборите!

България отблизо

„Най-късно до 2 март всички имена в листите на ГЕРБ ще са известни“. Това заяви в предаването „Политически НЕкоректно“ Деница Сачева – социален министър и областен координатор на ГЕРБ за Добрич.

 

По думите ѝ ситуацията е трудна заради пандемията и затова са нужни знаещи и можещи хора, които веднага да влязат в час и да започнат да предлагат решения на проблемите:

Да са млади и неопетнени хора, за които не може да има съмнение в почтеността им„, подчерта тя, обяснявайки аргументите за посочване на хората, които ще влязат в партийните листи за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

 

Сачева подчерта, че реденето на листи е екипна дейност в ГЕРБ и мнението на областните координатори и на Изпълнителното бюро имат значение.

 

Във връзка с критиките, които е отправяла към ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, които е отправяла преди да влезе в правителството и в партията, Деница Сачева заяви, че нещата се развиват, а и от ГЕРБ са си тръгнали много хора. Тя добави, че свободно и убедено може да защитава сегашните политики в социалната сфера и в областта на образованието.

 

„Противно на очакванията, нещата в ГЕРБ не се случват еднолично. Не очаквам драматични промени за листата в Добрич. Още когато напуснах частния бизнес през 2013 г. и казах, че ще се занимавам с политика, заявих, че има с какво да бъда полезна.

Аз съм била винаги екипен играч – и в ДСБ, и в ГЕРБ съм всеотдайна. Решението на ДСБ е било такова – да не ме приеме в партията си. Не изпитвам обида или някакви лоши чувства. Но бях вярна на Иван Костов. Няма как да отрече, че всичко е в развитие и ГЕРБ е развиваща се партия, която напуснаха много хора. Аз, например, мога да защитавам политиките в образованието, където бяха вдигнати доходите.

 

В политиката има много теми, които се замитат под килима, защото се фокусираме над 1-2 лица. Изкарването на мандата на правителството не е било самоцел. Ако имахме служебно правителство, си представете как щяха да бъдат да бъдат прилагани мерките. Аз защитавах необходимостта от действащ парламент. Нямаше проблем това правителство да не завърши мандата си“, каза още Сачева.

„Всички мерки, които предприемаме, се отчитат в парламента. Когато е трябвало, Бойко Борисов е идвал в пленарната зала. Той не е пренебрегвал Народното събрание. Друг е въпросът, че опозицията го кани за теми, които не са от компетенцията му. Аз всеки петък съм на парламентарен контрол. Даваме цялата информация, която е необходима.

Премиерът не взима еднолично решения, а те се съгласуват с останалите министри. Возила съм се в джипката на премиера. Това е фетиш, на който се отдава прекалено голямо значение.

Час по-скоро ми се иска да влезем в режим на дебати и на сблъсъци на идеи. Очакванията са Бойко Борисов да води листа. Темите за бъдещото правителство ще се обсъжда след 5-и април. Най-нормално е партията, която спечели изборите, да излъчи премиер, който пък да е председател на партията.

Нашите симпатизанти не биха приели коалиция с ДПС. Досегашните ни партньори са допустим партньор. Не виждам с кого от новите може да се коалираме, а и доколкото чувам, те също не искат.

Затова се стремим към по-голяма победа, за да се намерят по-лесно коалиционни партньори“, коментира социалният министър.

Сачева отрече коалиция и с БСП.

 

Tagged

1 thought on “Сачева: Бях вярна на Иван Костов, сега съм вярна на Борисов, аз съм отборен играч и съм в развитие! Ще спечелим изборите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *