Русия изобрети революционно оръжие, готова е за всякакви битки

Свят

Руските военни изобретиха нова революционна система за радиоелектронна борба, която има различни приложения. Тя действа на огромни разстояния от десетки хиляди километри и практически може да остави САЩ без електроника само за няколко минути. Може да превърне в купчина желязо дори космически кораби в геостационарна орбита.

 

Експерти дълго време са усъвършенствали системата за радиоелектронна борба, която действа на разстояние от около 36 000 километра може да заглуши или да извади изцяло от строя дадена държава във всеки континент на Земята, дори космически кораби в орбита, информират световни агенции.

Детайли около сензационното изобретение обаче не се разкриват. Все пак е ясно, че вълните й са силни и чрез тях може да потисне или да дезактивира електрониката на противника, въздействайки на системите му.

Подобна електронна война включва въздействие върху всички електронни системи на противника, като радарни станции, комуникационни системи и други средства. То става благодарение на електромагнитно излъчване. Именно в резултат на такова нещо устройствата излизат извън строя и спират да работят правилно.

Руските въоръжени сили са оборудвани с различни системи за радиоелектронна борба, включително такива като Красуха, Москва, Инфауна, Леер, Триада и други.

Системи за радиоелектронна борба се използват и в зоната за специална военна операция в Украйна. Създаването на новата система за РЕБ за потискане на цели държави и космически кораби в геостационарна орбита подчертава продължаващото развитие в тази важна област на руската отбрана и сигурност.

Превод и редакция БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *