Румен Радев с категорични новини за изборите

България отблизо

Към мен идват предложения за провеждане на изборите в два дни.

Това каза президентът Румен Радев по време на среща с ръководството на Националното сдружение на общините в Република България за провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори, пише в. „Труд“.

Той пожела да чуе мнението на ръководството на Националното сдружение на общините в Република България по въпроса от гледна точка на доверие, запазване на урните и бюлетините, транспортирането и контрола.

Общественият съвет към ЦИК си каза тежката дума за вота по време на пандемия Председателят  на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов посочи, че вариантът, който е обсъждан, е за удължаване на изборния ден. „Примерно от сутринта от по-рано до по-късно вечерта, както бяха организирали работата си по празниците големите хипермаркети. За два дни ще бъде по-трудна организацията. Гледахме и в други държави как са организирани изборите. Контролът ще е по-голям, както самите материали и разходите“, обясни той.

Президентът обяви, че ще обмисли предложенията, но още не може да се ангажира с датата, тъй като от НОЩ не са казали окончателното си мнение за най-подходящото време.

На целия български народ трябва да се даде възможност да гласува, категоричен е президентът.

Tagged

1 thought on “Румен Радев с категорични новини за изборите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *