Румен Радев предупреди боричкащите се за власт партии. Нямате право на грешка! Народът не може да чака повече!

България отблизо

Партиите нямат право на грешка. Още един поправителен няма да бъде само за тяхна сметка, той ще бъде за сметка на всички нас.

За това остро предупреди държавният глава Румен Радев, който пред журналисти увери, че няма никакво намерение на бави свикването на Народното събрание и започването на консултациите с парламентарно представените политически партии. Връчването на първия мандат и датата за това зависи единствено и само от хода, по който протекат тези консултации.

Румен Радев бе категоричен и че „не можем да абдикираме от конституционния модел, определен от нашата Конституция. Затова апелирам още един път към партиите не само да заявяват намерения, но и да покажат, че могат да проявят алтернатива, да не бягат от отговорност и да не се оправдават.“

По думите на Радев хората гласуват за политическите партии, а не за служебното правителство, което е изцяло негово решение и негова отговорност. Затова е крайно време партиите да поемат своята политическа отговорност.

Основно задача е да се състави успешен кабинет, който да се ползва с доверието на хората, но това изисква отговорност и усилена работа, изисква откритост и засилен диалог, почтеност и ясни морални принципи. Обществото очаква от партиите ясна алтернатива, диалог и конкретни решения, а не оправдания, отсече Румен Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *