Румен Радев отново РАЗБИ ГЕРБ: Готов съм да ми намалят заплатата! Но депутатите трябва да работят за народа!

България отблизо

Не се меся в кухнята на коалициите и на партиите. Така държавният глава Румен Радев коментира пред журналисти създалата се коалиционна ситуацияу нас с оставката на вицепремиера Валери Симеонов и исканията за оставка на цялото правителство.

Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното си право да я намалят, както намерят за добре.

Президентът посочи, че няма намерение да отговаря институционално на призива на лидера на БСП Корнелия Нинова да подкрепи инициативата на БСП за неувеличаване на заплатите на политиците и депутатите, включително на президента и на националния омбудсман.

Според Радев обаче увеличението на заплатите на политическия елит е оправдано само ако това е обвързано с тяхната работа за благото на народа. „Такива тенденции засега няма“, е констатацията на президента.

Румен Радев обясни протестите на българите от последните дни с разбирането им, че българските политици не разчитат само на заплатата си. „Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата си„, посочи Румен Радев.

По думите на държавния глава среща с премиера Бойко Борисов ще има, но не за да се обсъди управленската програма на ГЕРБ, както е поискал Борисов, а когато е изработена програма за справяне с корупцията, увеличаване на инвестициите и постагина на икономически ръст. „Нали не очаквате да коментираме управленската програма, която изкара хората на улицата“, реторично попита Радев.

Tagged

2 thoughts on “Румен Радев отново РАЗБИ ГЕРБ: Готов съм да ми намалят заплатата! Но депутатите трябва да работят за народа!

  1. Бе умен човек е нашият Президент, каквото и да говорят гербаджийските тролчета……

  2. Не трябва да се забравя, че при демокрацията, а и в нашата конституция го пише, НАРОДЪТ Е РАБОТОДАТЕЛЯ и той трябва да определя заплатите, на наетите от него депутати!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *