Румен Радев намекна на Борисов, че е пълен провал. Вижте какво още му каза!

България отблизо
Президентът Румен Радев няма намерение да се среща с премиера Бойко Борисов с единствената цел да обсъждат управленската програма на правителството.
Той поиска конкретни мерки за борба с корупцията и със спада на чуждестранните инвестиции.

„Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за увеличаване на инвестиции и постигане но икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате до разговаряме за 4-годишната програма, която изводи хората на улиците?!”, категоричен беше държавният глава.

Той отказа до вземе отношение по преговорите в коалицията кой да остане в управлението след оставката на вицепремиера Симеонов.

 

Президентът Румен Радев се съгласи заплатата му да бъде намалена. „Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят, както намерят за добре“, посочи държавният глава след призива на соцлидерката Корнелия Нинова да изкаже мнение по въпроса с възнагражденията на политическия елит.

 

„Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тенденции засега няма“, допълни Румен Радев.

 

Той подчерта, че една от причините за протестите е, че гражданите не вярват в политиците и в това, че те разчитат само на заплатите си. „Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата“, изтъкна президентът.

Tagged

1 thought on “Румен Радев намекна на Борисов, че е пълен провал. Вижте какво още му каза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *