Румен Радев: Възстанових отношенията с Русия! За две години управляващите ме превърнаха в последна инстанция пред лобизма и личните си интереси

България отблизо
2018 г. бе на илюзорна стабилност, нарастване на беззаконието и ерозия на демократичните завоевания. Година, в която президентската институция бе последната бариера пред лобисткото законодателство.

Това заяви президентът Румен Радев в отчета на втората година от мандата си на „Дондуков“ 2. Работата си отчита и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

Президентът подчерта, че е наложил вето на 7 закона. Но това не е акт за противопоставяне на парламента, а за постигане на ефективно законодателство, обясни той.

 

Българската демокрация губи позиции а свободата на словото се преследва. Журналисти се притискат с инструментите на властта, добави Радев на пресконференцията.

 

Оказах се лош пророк, че проектите за модернизация на армията няма да се реализират тази година, отчете Радев. Критикува, че средствата за ремонт на авиационната техника са заделени късно и дотогава рискът от авиационни произшествия продължава да расте.

 

Изборът на изтребители показал, че не може да се има доверия на България. Според него се е провел ”бутафорен” конкурс и управляващите са опорочили модернизацията на армията.

 

След като може еднолично да се изхвърлят фирми от обществени поръчки, защо така еднолично да не може да се избере и изтребителя Ние изхвърляме европейските участници от проекта за нов боен самолет и правителството за европейско развитие на България твърди, че този антиевропейски избор е геостратегически, заяви Радев и посочи, че това засилва усещането за корупция, лични интереси и зависимости.

 

Държавният глава отчете, че е имал 19 събития в чужбина и 12 държавни глави са посетили България. Той изброи всички постигнати успехи в отношенията и с Балканските държави. Напомни, че е предложил на Китай създаването на център за глобално партньорство. И отчете, че посещението му в Москва възстановило политическия диалог след дългогодишно прекъсване.

Tagged

3 thoughts on “Румен Радев: Възстанових отношенията с Русия! За две години управляващите ме превърнаха в последна инстанция пред лобизма и личните си интереси

  1. Дай Боже българите да излезем от агонията и се осъзнаят къде ни е мястото и ако наистина Радев,Салич и други трезво мислещи не корумпирани разбиращи и можещи учени,експерти ,без страх от развилнялата се корупция и беззаконие се нагърбят да изведад страната ни от този хаос мисля,че народа ще ги подкрепи,,стига вече 30г.минаха,крайно време е всичко да си дойде на мястото и всеки си получи заслуженото за страданието на народа (защо медиите нали са независими не коментират изказване на Путин,че няма да изостави славянските народи, или е съгласен да контролира на България само пътищата,черноморието и златните находища и веднага увеличава двойно стандарта на живот и пенсиите,ЗАЩО се плашат? те са били на пресконференцията,те са го питали)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *