Румен Радев: Борисов да дава незабавно оставка! Народът си каза думата. Не можеш да управляваш насила хора, които протестират втори месец срещу теб!

България отблизо
Хората протестират, за да се сложи край на режима на Борисов. Експертен кабинет ще бъде измама към очакванията на българите. Това означава Борисов отново да организира изборите. Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално.

Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев при откриването на учебната година във Военна академия „Г. С. Раковски“. По време на посещението му бе организиран и контрапротест срещу президента. Десетина души скандираха за оставката на Радев. На място има и полицейско присъствие.

 

“Народните представители по Конституция изразяват волята на народа, а волята на народа е ясна – незабавни оставки, служебно правителство, честни избори и ново доверие. Излезте на улицата и ще видите, има и социологически проучвания”, посочи Радев.

 

Той призова депутатите да не гласуват в никакъв случай за съставяне на експертен кабинет, защото по този начин “ще се бетонира” режима на Борисов.

 

“За първи път нашите сънародници в чужбина са изключително консолидирани във всички големи градове в Западна Европа и САЩ. Това е изключително показателно. Именно тези нестихващи протести са истинският обществен вот на недоверие към правителството“, смята Радев и посочи, че е от съществено значение да се въведе машинното гласуване.

 

„Не може проваленото управление на Борисов да води конституционни дебати, да продължава да управлява и да определя бъдещето на страната. Цинично е това управление, което погази конституция, да има амбицията да дарява на българските граждани нова Конституция“, коментира президентът за предложените от ГЕРБ промени в основния закон.

 

„Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и пилеене на историческо време и събужда още повече гнева на хората“, смята Радев.

Ето какви пророчески думи каза президентът само преди няколко месеца. Вижте ТУК

Tagged

3 thoughts on “Румен Радев: Борисов да дава незабавно оставка! Народът си каза думата. Не можеш да управляваш насила хора, които протестират втори месец срещу теб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *