Родители: Ако затворят детските градини, ще умрем от глад!

България отблизо

Поляризирано е мнението на обществото по темата с присъствената форма на обучение и затварянето на детските градини.

 

Вече седмици наред не само учители и родители, но и редица експерти призовават да се премине към дистанционна форма на обучение в цялата страна. МОН обаче продължаваше със сво локален подход. Учители заявиха, че се страхуват за здравето и живота си, а експерти посочиха, че училищата са един от основните катализатори на разпространение на инфекцията. Вчера бе обявено намерението в страната да бъде наложен локдаун до Коледа.

 

Редица родители обаче са против. Те са убедени, че съществуващата досега организация в детските градини и прилаганите противоепидемични мерки са показали своята ефективност.

 

“Не ми се иска да си оставаме в къщи. Това ще е пагубно. Предполагам, че и други грипове от януари ще започнат, което означава, че ще останат поне до март-април и ако е първолаче, не знам, какво точно ще се случи и дали нещо въобще ще научи. Хората ще останат без работа. И в един момент, да не стане така, че ще умират от глад, не от вируса”, посочи пред БНР родител.

 

Именно за работещите семейства е проблем преустановяването на присъствената форма на обучение. Много родители ще трябва да си останат у дома, за да гледат децата си, което води и до спиране на доходите.

 

“Все пак някой трябва да ни плаща сметките. Цяло лято се показа, че в градините явно проблем нямат, тъй че не съм сигурен, че мерките трябва да засегнат точно и детските градини. Не е хубаво да се затваря всичко навсякъде“, посочват още родители.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *