Ренета Инджова ексклузивно: Пътуващият цирк начело с фокусника Киро трябва да се махне в името на свободна България!

България отблизо

Протести, антиинфлационни мерки, данъчни облекчения – това не са антикризисни намерения, това е начинът, по който у нас се управлява – ей така, с взаимни договорки, идващи, едва когато яйцето е опряло да се снася. Така коментира Ренета Инджова пакета мерки на правителството.

Бившият служебен премиер отказа да анализира професионално въпросният антикризисен пакет и определи ситуацията като клоунада, с невероятни персонажи и театрално интересни фигури. „Къде ще видите като Киро човек, в кой театър?“, с доза тъжна ирония риторично попита Инджова.

Тя определи управлението като един взаимен рекет, който си оказват работодатели, синдикати, правителство, парламент и политици.

„Така всеки постига онова, което поради липса на политическа култура и икономическа смисленост в работата на нашите хора, би трябвало да се постига регламентирано, конкурентно, прозрачно и съответстващо на интересите на участниците“, заяви Инджова, цитирана от „Фокус“.

По света при такова падение, следва и падане на правителството

 

Участваме във война – възможно ли е такова поведение на една страна, която не е част от войната, но въпреки това участва там като клоунада, като пътуващ цирк? Аз не зная на войните да им организират такива развлечения, други знам, но пътуващи циркови групи, и то в контекста да изпълняват мисии?

И сега нямало да пада това правителство, защото имали други неща, които трябвало да се свършат. Къде сте видели по света такова падение, където не следва от него падане и на правителството?“, изрази недоволството си Ренета Инджова.

Зависими хора не могат да извършват функции на независими институции

И никой не смее да каже на глас, че българският народ не иска децата му да бъдат възпитавани в джендърски и неясно какви други традиции от хора, които сквернят категорията „семейство“. Това не са връзки на семейни, а на неясни начала, подчинени на мафиотски, на престъпни сдружения.

И едва ли не ще прекрачим толерантността, ако изразим на глас и високо нашето несъгласие, защото „традицията повелява“ да сме толерантни към всички“, уточни бившият премиер, като подчерта, че толерантността не означава узурпиране на всички позиции, власти и форми в държавата от свързани с неясно каква насоченост хора.

И допълни: „Няма как зависимите хора да извършват функции на независими институции“.

Военният конфликт Русия – Украйна за пореден път раздели хората

Бившият премиер не подмина и темата за войната, като според нея вниманието на обществото умишлено се отвлича с ненужното разделяне на русофили и русофоби.

„Военният конфликт Русия – Украйна за пореден път раздели хората. Ами ние не знаем как да си живеем живота в условията на мир, камо ли в това противоречиво време, когато тече хибридна война в най-сложните за разбиране форми.

И седят хората и гледат, и зяпат и се чудят какво става, но борба сред тях няма. Остана само да сме сън в ехото на нашето говорене. Обаче все още се чуват гласовете ни“, подчерта бившия премиер визирайки протестите – минали, настоящи и бъдещи.

В заключение Ренета Инджова отново беше красноречиво критична в навечерието на най-обичания празник на българската просвета, култура и писменост.

11 май беше призива ми за оставката на този кабинет, защото не може едно общество, което има Кирил и Методий за свои национални идеали, да бъде водено от един Кирил, който му е министър-председател.

Защото идеалът ми за общество е на просветена технокрация, която е посветена на народа си“, изрази твърдата си позиция единствената жена премиер на България Ренета Инджова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *