Ренета Инджова: ГЕРБ държи народа в капан. Залогът са много пари за крадене!

България отблизо

Българското общество се примири с това да отиде на избори с този механизъм, който е изобретен за спечелването им, въпреки доказаните дефекти не, а престъпни механизми, по които се правят изборите в България, въпреки примерът, който пред очите ни тече на изборите и начинът на фалшифицирането им в САЩ, въпреки това, че у нас се знае кои са механизмите, по които става извращаването на вота.

Нека да ги кажа: това е гарантираният цигански вот, това е корпоративният вот, който с това захранване, за което дотук говорихме, е изключително пагубно. Това е публичният сектор, който играе псевдоролята на средна класа в страната, но той е само по количество пари, които дават – една изключително коварна роля по отношение на вота.

Това е системата на мъртвите души, това е държането на „Информационно обслужване“. И в крайна сметка, това е герберското ноу-хау в печелене на избори. Сега аз гледам с каква такава жизнерадост и президентът днес мечтае как след 3 месеца ще дойде едно ново правителство. Какво гарантира, че при избирателен закон такъв, какъвто е в момента, щели били апропо да му сложат едни добавки за подвижността на урните, забележете, това е последното, което ще го направи съвършен този закон, при положение, че избраха нелегитимен, твърдя това, председател на ЦИК, защото процедурата беше опорочена. И всички го знаят това, но всички седят и казват: „Дай Боже, тази година изборите да бъдат честни, демократични“. Аз не зная, върху какво е поставена и расте във времето тази надежда. Преди всеки избор ние като мантра си пожелаваме да са честни изборите. След всеки избор ние знаем, че това не е станало. И когато се казва, че няма доверие в институциите, него го няма именно и най-вече заради това.

Всичко е свързано  и с еврофондовете.

Ще се усвоят, трябва да се каже, защото това е терминът, с който се обозначава прахосването и краденето на парите, които идват по линията на европейско финансиране. Така е било във всичките години досегашни 11 на управлението на ГЕРБ, така ще бъде и в следващите. Това е след всичко, което се случи на българското правителство, позорът, в който се подвизава, реномето, което има. Това е все едно ще изпишат вежди, вместо да се вземат мерки, че на корумпирана власт в ръцете пари не бива да се дават. То даже, ако погледнете и богатите фамилии, не си оставят богатствата на деца, които са прахосници, камо ли на такива, които въобще не знаят или са некадърни да управляват богатство. Такива богаташи обикновено или си даряват парите за благотворителни други цели, или даже в последно време е модерно подлагат се на фалиране само и само да нямат тази съдба. Защото в едно богатство, както и в една държава и в нейното развитие, освен ресурси са заложени репутация, авторитет, престиж.

След последните само да вземем статии в „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ и „Файненшъл таймс“ България е охарактеризирана като държава, която има правителство, аз не знам как да го определя, с всичките снимки на чекмеджета, на пистолети, пари, злато. И начинът, по който е представена страната, означава, че тя трябва да бъде сложена под постоянен надзор, а камо ли да бъде така дарявана с финансиране. Тук възниква и един много важен въпрос – две страни от членките, като Унгария и Полша, са в режим на санкциониране заради липса на върховенство на закона, а по отношение на България има даже – как да кажа, и пак ще кажа – ще му изпишат на Борисов още малко и веждите, то сега е модерно като гледам правителствените министри. Това върховенство на закона, за което е неясно, с какво тези две държави толкова са провинени, при положение, че нямат такива премиер-министри, а България, която се нуждае от операция, която да сложи справедливост върху доказана корупционна фигура, в случая ще получи пари, с които, забележете!, бизнесът ще продължи да рефренира и да харесва това правителство, защото сега се правят тези сглобки между бизнес и управляващи. Няма да може с топ да го свалите Борисов, ако всичките тези мерки се прилагат така благоприятно, така фаворизиращо спрямо България. Но за това нека да мисли Германия, по-специално фрау Меркел, която смятам, че основно има дял в положението, в което се намира нейният любимец.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *