РЕВИЗОРО с половин уста: Румен Радев е ПРАВ за КОРУПЦИЯТА!

България отблизо

„Донякъде Румен Радев за корупцията е прав. Факт е, че има още много, по което трябва да се работи“.

„В по-голямата си част, обаче, проблемът е и в него. На него му е лесно – той си седи отгоре и дава оценки. От него нищо не зависи, затова е независим“, каза в предаването „Беновска пита” по Канал 3, Емил Димитров-Ревизоро.

„Радев има един екип много добри юристи, чуди се какво вето да наложи, а пък БСП го превръща във вот на недоверие. Не трябва да се прави така. Връщането на закони трябва да е знаково“.

„Той трябва да бъде стожер и арбитър на държавата. Трябва да си рестартира цялата програма. Президента не желае да се градят мостове с парламента, веднага ви взривява. Докато има съветници, които го накланят на грешната посока, ще е така, но това си е негов проблем. Всеки си има собствена камбанария. Аз имам една, премиерът има друга, президентът трета. Много от решенията на премиера са проекция на това, че иска да продължи мандата, затова даваме и жертви“, каза още той.

„Със закона на горивата нямаше вето и постъпиха разумно. Поставих си за цел, отидох в президентството и казах, че за две точки бих ги върнал преди да навредят на някого“, завърши Ревизоро.

Ако трябва да коментираме думите на Емил Димитров, най-напред ще кажем, че когато излезе на политическата сцена, той бе осезаемо по-слабичък и по-нахъсан да се бори с корупцията и несправедливостите.

Лошото е, че от „борец за правда“, той изведнъж, също както Антон Тодоров, се превърна в маша на все още управляващата ГЕРБ. И започна да обвинява в липса на „държавническо виждане“ тези, които се борят с пороците на системата.

Нека, обаче, попитаме „Ревизоро“ как си представя президента като „стожер и арбитър“ на държавата, ако не следва исканията на своя народ. Тоест, на онези, които го избраха за президент?

Ние сме сигурни, че днес Емил Димитров не се чувства така удобно в ролята си на „крепител“ на Борисовата власт. Затова и изказванията му са така объркани, пълни с двусмислия и едва изречени полуистини. Понеже бунтарят у него все още е жив. Но е затрупан с пластове от прикрити желания да е на власт. И може би, един ден, да раздава и той порциите.

 

За такива като него, Христо Смирненски написа своята безсмъртна творба „Приказка за стълбата“. Понеже всеки, който тръгне да се бори с властта, е подложен на изкушението да стане част от нея.

И да забрави, откъде е тръгнал. И още по-лошо, да забрави за своя народ.

Няма ли да се намерят в нашата страна хора, които не забравят за своя народ? Като комунистите!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “РЕВИЗОРО с половин уста: Румен Радев е ПРАВ за КОРУПЦИЯТА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *