Рашков: Ще разпитваме Борисов още много! Включително и за къщата в Барселона!

България отблизо
Борисов и друг път ще бъде призоваван да дава обяснения пред компетентните органи и по други случаи, останали без изяснение, каза Бойко Рашков в телевизионно интервю  и за пример даде случаят с къщата в Барселона, който се разследва в Испания. 

„Как е купена къщата в Барселона, с чии пари, има ли участие Борисов“, запита Рашков.  По думите му, има редица други случаи още.

Очаквам Висшият съдебен съвет (ВСС) да няма кворум, за да не се занимае с този „горещ картоф“ или да направят всичко възможно да не разглеждат предложението,
Рашков уточни, че във внесеното предложение на правосъдния министър Янаки Стоилов до ВСС целта не е личността на Иван Гешев, целта е да се постави по-големия и по-важния въпрос за това как е структурирана нашата прокуратура.

Запитан за случаите с подслушванията, Рашков оповести, че с разрешение на българската прокуратура са били контролирани стотици български граждани, участвали в протестите през лятото на миналата година.

„Прокуратурата е сметнала, че протестиращите срещу Борисов и Гешев са извършвали престъпление срещу републиката. Ще информираме парламента скоро, след като той се формира“, заяви още Рашков.

Tagged

2 thoughts on “Рашков: Ще разпитваме Борисов още много! Включително и за къщата в Барселона!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *