Рашков праща Националната полиция да мери магистрала на Борисов със заровени милиони. Ще се стигне ли до съд?

България отблизо
ГД ”Национална полиция” (ГДНП) извършва проверки относно строежа на магистрала ”Хемус”. Те започват от днес със заснемане с дрон на лот 4 и 5. Това съобщи на място пред журналисти директорът на ГДНП главен комисар Станимир Станев.

Едновременно ще вървят проверки на всички лотове. Те са продиктувани от излязлата в публичното пространство информация и изнесените данни от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова относно изплатените средства за строежа на този участък от магистралата и сключените договори.

 

„Преведени са 75 милиона лева, от които 72 милиона лева на подизпълнителска фирма за лот 4 и още 91 милиона лева, от които 84 милиона лева са преведени на друга фирма подизпълнител, за следващия лот – 5. За да визуализираме този терен, ще извършим заснемане с дрон и ще направим снимки по протежението на магистралата от 4 към 5 лот“, посочи Станев.

 

Той добави, че се извършват проверки в детайли относно собствеността на терените и дали са били отчуждени, къде има разрешение за строеж. Ще се проследи цялото движение на паричните средства и тяхното усвояване за съответните дейности, извършени на тази магистрала. Според договорите трябва да има наемана техника и доставка на материали. „Искаме да видим на място къде е техниката и ще проверим къде са материалите“, добави Станев. Проверките на лот 4, който е с дължина 26 км, и на лот 5 – 23,2 км, се извършват основно от ОД на МВР – Ловеч.

 

Те ще продължат с ускорени темпове и на останалите лотове, като главен комисар Станимир Станев очаква да приключат до няколко седмици, тъй като е ангажиран сериозен ресурс и експерти от всички структури на МВР.

 

Най-вероятно на по-късен етап ще се образува и съответното производство. Когато имаме достатъчно данни, ще бъде докладвано и на прокуратурата, каза още главен комисар Станимир Станев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *