Рашков от Симеоновград: ГЕРБ позорно плащат връщането си на власт, открихме много пари!

България отблизо
ГЕРБ активно заплащат за връщането си на власт, извършвайки престъпления. Това е позорно за политическа партия.

Това заяви пред медиите служебният вътрешен министър Бойко Рашков от Симеоновград.

 

МВР шефът отиде на спешно посещение, след специализирана акция за купуване на гласове, при която в къщата на кметицата на Симеоновград бяха открити пачки и изборни списъци. Това е част от мащабна операция в цялата страна.

 

Милена Рангелова е градоначалник на Симеоновград, издигната от партия ГЕРБ през 2019 г. Задържани са нейният син и съпругът й.

 

По думите на Бойко Рашков открити са връзки и с други лица, ангажирани с плащане на гласоподаватели за предстоящите избори.  Известен активист в областта, чрез посредник и пари е ангажирал няколко души да гласуват за ПП ГЕРБ. Лицата се разпитват пред съдия. Посредникът също ще бъде задържан. 

 

Четирима души са задържани по подозрение за купуване на гласове в Симеоновград, съобщиха от полицията в Хасково.  Потвърдиха също така, че са били намерени списъци с лични данни на избиратели и големи суми пари. Списъците с имена на избиратели са с данни от 2019 година, когато имаше избори за ЕП. Част от тях са от Симеоновград, както и близките села.

 

В един от списъците са отбелязвани имена, като за всяка полтиическа партия маркирането е ставало с различен цвят.

 

“В Любимец снощи са проверени два адреса и са установени обитатели, които са свързани с изборния процес. Там при претърсване са открити 75 хил. лева, половин килограм злато и множество ценни предмети. Иззети са лични и дебитни карти. В друг дом са намерени 65 хил. лева и са задържани двама мъже. Също снощи в с. Малко Градище, общ. Любимец, в търговски обект стопанисван от съпруг на кметицата на селото, са намерени списъци с имена и е образувано досъдебно производство, задържани са и двамата”, каза още Рашков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *