Рашков: Никого не притискам! Обвиненията срещу мен издават страха на Борисов и другите крадци!

България отблизо

„Не мога да кажа дали е имало натиск над прокурори. Това ще се изясни. Или е професионален спор за това как да се подходи правилно тактически по разследването. Двама от ГДБОП работят, събират доказателства, и трима наблюдаващи прокурори, които ги надзирават.

Как е възможно двама разследващи да окажат натиск над трима прокурори“, това обясни  вътрешният министър Бойко Рашков пред БНР във връзка с изявлението на прокуратурата, че от ГДБОП са правили опит да ги натискат заради обвиняемия по кражбата на парите от АМ „Хемус“. 

„Прокуратурата има свои правомощия и никой не може да й разпорежда, освен висшестоящите прокурори и главният прокурор. Струва ми се преувеличено, защото подобен натиск не може да постигне резултат. Твърдението е само на прокуратурата.

Имаме един обвинен човек. Той е под домашен арест. Бил е една от важните фигури за източването на пари от банката. Концентрирал е огромно количество финансови средства и се явява възлова фигура. Трябва да се разбере с кого е контактувал и какъв е пътят на парите“, заяви Рашков.

„Прокуратурата съзнателно не е активна в това разследване. Прокуратурата, ръководена от Иван Гешев, бави хода на разследването. Защото то ще доведе до отговорни фактори в управлението на страната, които са били на власт до април т.г.“, каза Рашков.

Според него по едно от трите разследвания за строежа на АМ „Хемус“ има основания да се иска снемането на имунитети на народни представители и някои бивши от властта.

Рашков не пропусна да повтори и че ще разследва Борисов, докато той не си „спомни“ коя е Мата Хари и кой му е „сложил“ пачките в чекмеджето.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *