Рамона Стругариу: Господин Джамбазки: Наистина ли хвърляхте пиратки върху мирни протестиращи? Вие не само не сте за евродепутат, но и за член ЕС не ставате!

България отблизо
Исках да взема думата днес по време на пленарния дебат за медийната свобода, но тъй като не бях разпределена за време за говорене и сините карти не са позволени в този формат, нямах възможност да говоря.

Но ще отправя този въпрос тук към колегата ми Ангел Джамбазки, евродепутатът от България, който беше много фокусиран днес в пленарното си послание по въпроса за независимостта на медията и нейната роля в това да бъдеш пазител на демокрацията:

Г-н Джамбазки, получих изображения от България, където изглежда, че сте хвърляли взривни материали и сте пръскали с вода протестиращи от прозореца. Те бяха мирни протестиращи, изправящи се в защита на демокрацията, независимото правосъдие, върховенството на закона, свободните медии и европейска държава.
Ти ли беше, уважаеми колега? Ти ли направи това?

Публично ви предизвиквам да отговорите на въпроса ми. Защото ако сте вие, възхвалявам независимите медии и хората, които разкриха тези изображения и разбирам вашата неприязън срещу тях. Но такова поведение, уважаеми колега, ако наистина сте вие, не принадлежи на Европейския съюз. Нито пък принадлежи на Европейския парламент. И трябва дълбоко да се срамувате от това. Какъв позор!

 

Румънската евродепутатка Рамона Стругариу, Фейсбук

Tagged

2 thoughts on “Рамона Стругариу: Господин Джамбазки: Наистина ли хвърляхте пиратки върху мирни протестиращи? Вие не само не сте за евродепутат, но и за член ЕС не ставате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *